Обговорення ОПП «Медіапродюсування»

photo обговорення ОП7 березня 2024 року відбулася перша зустріч викладачів кафедри медіапродюсування та видавничої справи зі стейкхолдерами, на якій були висловлені наміри про створення нової ОПП «Медіапродюсування». У ній взяли участь Станіслав Мєдвєдєв (представник роботодавців), виконавчий продюсер Національної суспільної телерадіокомпанії України; Галина Горбенко, декан Факультету журналістики Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук, доцент, Надія Фіголь, доктор наук із соціальних комунікацій, доцент, завідувачка кафедри; Тетяна Єжижанська, старша викладачка та Ольга-Люба Харина, викладачка кафедри; Дар’я Скирта-Скрипченко (представник здобувачів), здобувачка освітньої програми «Контент-продюсування цифрових медіапроєктів» (студентка 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти), Марія Коваленко (представник здобувачів), здобувачка освітньої програми «Видавнича справа та редагування» (студентка 3 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти).

Завідувачка кафедри медіапродюсування та видавничої справи Фіголь Надія висвітлила основні принципи створення нової ОП, яка передбачатиме підготовку керівників, продюсерів для медіагалузі. Філософія пропонованої програми базуватиметься на потребі галузі у кваліфікованих фахівцях, які би володіли журналістськими та продюсерським компетенціями. Цьому сприятиме запровадження відповідних дисциплін з медіаправа, медіапідприємництва, медіапсихології та соціології журналістики. 

Мєдвєдєв Станіслав як продюсер запропонував ввести дисципліни, які б висвітлювали питання медіаменеджменту, медіамаркетингу та медіаправа. 

Викладачі кафедри Єжижанська Тетяна та Харина Ольга-Люба підкреслили необхідність творчого, креативного складника в цій професії, тому запропонували дисципліни «Креатив у медіа», «Мистецтво написання текстів для медіа».

Здобувачка Скирта-Скрипченко Дар’я наголосила на необхідності дисциплін, які б забезпечили розуміння механізмів залучення коштів для медіа, тому були запропоновані дисципліни «Монетизація медіа» та «Грантова підтримка медіа», які внесено до вибіркового складника. 

Здобувачка Коваленко Марія акцентувала на необхідності практичної підготовки, враховуючи специфіку професії та практикорієнтованість навчання в Університеті, тому було запропоновано відповідну кількість кредитів на практику.

Декан Факультету журналістики Горбенко Галина підкреслила важливість відкриття нової ОП «Медіапродюсування», її відповідність вимогам часу та запитам стейкхолдерів, які вже звертались за відповідними фахівцями, котрі володіли б знаннями з медіаправа та медіаменеджменту.

Зустріч виявилась дуже натхненною та плідною, було прийнято рішення залучити до обговорення ширше коло випускників, які зараз активно працюють у різних медіа.

Факультет у соціальних мережах