Британці зустрічали весну по-грінченківськи

Рисунок1Cтуденти Інституту журналісткии долучилися до інтернаціонального дійства, яке організував Інститут мистецтв разом з британськими студентами. Спільний проект університету Де Монфор в Лестері та Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка щедро обдарували найгучнішими аплодисментами.

Усе почалося з темряви і зачарованої тиші. Її порушила жива музика, де провідним мотивом звучав ксилофон. Під незвичні ритми на сцені розгорнувся справжній авангардний перформанс у стилі контемп. «Незрозуміло», - казали одні глядачі. «Неймовірно!» - захоплювалися інші. У будь-якому разі, байдужим відкриття не залишило майже нікого – гучні аплодисменти після першого виступу одразу ж задали вдалий ритм. Упродовж майже годинного дійства були представлені номери не тільки британської трупи університету Де Монфор, а й театру танцю «ГРІН», постановки студентів Інституту мистецтв: Оксани Купрій, Поліни Скарги, Ірини Алексєєнко. Їх виступи розповідали історії кохання, сили жіноцтва, трагічних переживань та радості. Не оминули і тему війни – їй присвячена а капельна постановка «Народжений не для війни» студентки 3 курсу Оксани Купрій.

Кульмінацією перформансу стала промова організатора дійства - професора університету Де Монфор Джо Бреслі. Вона енергійно подякувала всім, хто був причетний до постановки, а також тим, хто допомагав студентам по обміну та їй самій отримувати досвід у стінах Київського університету імені Б.Грінченка. Також професор оголосила головний номер перформансу – «Лінія», який разом поставили грінченківці та британські студенти. За словами Джо Бреслі, на постановку було потрачено не більше трьох годин. Але танцюристи змогли показати свій високий професіоналізм і цим виступом тільки підтвердили думку про те, що для справжнього мистецтва не існує ніяких кордонів.

студентка освітньої програми
"Реклама та зв'язки з громадськістю"
Ткачук Юлія, РЗГб-2-17

Рисунок2

Факультет у соціальних мережах