Контакти

(044) 485-21-19

 kmj.fj@kubg.edu.ua

м.Київ, вул. Левка Лук'яненка,13-Б, каб. 117

Google-Scholar-logo Профіль кафедри у Google Scholar

fb iconПрофіль кафедри у Facebook

Що таке БУР і з чим його їдять?

DSC01512 12 листопада 2023 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшла зустріч першокурсників Факультету журналістики освітньої програми «Міжнародна журналістка» з Дмитром Даниліним - волонтером у благодійній організації БУР (Будуємо Україну Разом). Студенти отримали можливість дізнатися про місію та цінності волонтерської діяльності у цьому проєкті. 

БУР - це кількаденний будівничий табір в одній із громад України у якому збираються волонтери та допомагають відбудувати пошкоджені об'єкти інфраструктури. Люди в таборі живуть разом протягом заїзду (7-10 днів), працюють над об'єктом і беруть участь у освітньо-культурній програмі у кінці кожної будівельної частини дня.  

"Аби табір не був примітивним будівництвом, після робочого дня у БУРі проходять вечори з різноманітними заходами, рефлексіями та лекціями; часто відбуваються знайомство з культурною спадщиною певного регіону, до якого приїхали волонтери, адже це частина подорожі, тому важливо дізнаватись більше про регіон, у якому ви перебуваєте" - поділився зі студентами своїм досвідом Дмитро.

Зустріч із волонтером проходила у форматі бесіди, тож студенти мали можливість поставити цікаві питання. На одне з питань: "Як виникла ця благодійна організація?" отимали розгорнуту відповідь. "Створення організації пов’язане  з початком збройної агресії росії проти України у 2014 році. На Донбасі було дуже багато обстріляних населених пунктів, подекуди, навіть окупованих, але там також жило багато людей, яким треба допомагати. Один із засновників організації - Юрко Дідула, який в 2014 році поїхав зі своїми товаришами в Краматорськ, аби допомагати людям відновлювати пошкоджені дахи у багатоповерхових будинках," - розповів студентам Дмитро.

Приєднатись до лав волонтерів можуть не лише досвідчені будівельники чи виключно чоловіки, а й звичайні студенти та молодь, адже БУР - це табір не лише про будівництво: "Слоган БУРу - "Будуємо справжні стіни та руйнуємо їх між людьми", тому що будівництво не є нашою першочерговою задачею. Наша головна ціль - щоб ви приїхали і взяли щось для себе, паралельно віддаючи свій внесок у вигляді цього волонтерства на будівництво. Зараз такий час, що нам треба об'єднуватися і дізнаватись більше про свою країну," - запевняє Дмитро. Отже, робота у таборі знайдеться для кожного."Навіть люди з інклюзією мають змогу брати участь у БУР таборах, працювати в цій сфері і допомагати відновлювати пошкоджені або створювати нові об'єкти!" - додав волонтер.

І якщо людина не має жодного досвіду у будівництві - це не проблема, адже, як пояснив Дмитро: «Для того, аби навчити волонтерів будівництву, існує таборова команда, яка на місці зустрічає людей, проводить їх, знайомить з громадою та розповідає як працювати з інструментом, матеріалом і як загалом відбувається процес будівництва». 

Також Дмитро розповів про ті населені пункти й об’єкти відновлення, де він був сам –Макарів, Мотижин, Велика Северинка.

Команда БУР з радістю чекатиме на охочих приєднатись до лав волонтерів у цьому соціальному проєкті. Аби стати частиною команди треба перейти на офіційний сайт БУРу https://www.bur.org.ua/en/ та заповнити невелику реєстраційну форму, вказуючи бажані дату та місце участі у відбудові. Будь-хто може стати волонтером та працювати протягом зручного часу: команда пропонує 3-денну, 7-10-денну та довгострокову 3-6-місячну волонтерську роботу. Ознайомитись із деталями участі можна також на офіційному сайті проєкту. 

 

Що таке БУР і з чим ...
Що таке БУР і з чим його їдять?
Що таке БУР і з чим ...
Що таке БУР і з чим його їдять?
Що таке БУР і з чим ...
Що таке БУР і з чим його їдять?

 

Ярова Софія, студентка МЖб-2-23-4.0д

Факультет у соціальних мережах