Контакти

(044) 485-21-19

 kmj.fj@kubg.edu.ua

м.Київ, вул. Левка Лук'яненка,13-Б, каб. 117

Google-Scholar-logo Профіль кафедри у Google Scholar

fb iconПрофіль кафедри у Facebook

Україна переможе: зустріч з Орханом Амашовим (10 березня 2023 року)

orkhan front10 березня 2023 року відбулася лекція азербайджанського журналіста, політичного оглядача Орхана Амашова для українських студентів кафедри міжнародної журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка. Он-лайн зустріч була присвячена реалізації міжнародних медіакомунікацій в умовах війни та інформаційної блокади.

Захід відкрила доцент кафедри міжнародної журналістики, кандидат наук із соціальних комунікацій Анжеліка Досенко, яка наголосила на важливості розвитку українсько-азербайджанського діалогу та комунікації українських викладачів, студентів з іноземними спікерами, зокрема, з дружнього Азербайджану, який є одним із стратегічних партнерів України. За словами Анжеліки Костянтинівни, відносини між Україною та тюркським світом розвиваються, тому для студентів кафедри міжнародної журналістики цікава та корисна інформація про медіа-процеси в Азербайджані та співпрацю між нашими країнами у сфері журналістики.
Модератор Марина Гончарук наголосила, що досвід Азербайджану в організації міжнародних комунікацій в умовах війни, у тому числі й інформаційної, є важливим для України та майбутніх українських журналістів.
Орхан Амашов розповів про важливість донесення історичної правди та реалій до міжнародного співтовариства, зокрема в умовах дезінформації на міжнародних майданчиках з боку країни-агресора. Він зазначив, що світ має бути більш принциповим і послідовним у питаннях міжнародного права та територіальної цілісності держав і зупиняти будь-які спроби виправдовувати окупаційну політику. Азербайджанський журналіст та експерт також поділився інформацією про тенденції в азербайджанській журналістиці та про те, як відбувається співпраця з колегами з інших країн. Окрім цього, Орхан Амашов порадив українським студентам факультету міжнародної журналістики, яким темам необхідно приділяти більше уваги, щоб бути цікавими для азербайджанських ЗМІ. Після лекції спікер відповів на запитання студентів та викладачів.
На он-лайн зустрічі також були кандидат філологічних наук, доцент Максим Карась, доктор політичних наук, доцент Віталій Терещук та студенти університету.
Автор: Марина Гончарук

Україна переможе: зу...
Україна переможе: зустріч з Орханом Амашовим (10 березня 2023 року)
Україна переможе: зу...
Україна переможе: зустріч з Орханом Амашовим (10 березня 2023 року)
Україна переможе: зу...
Україна переможе: зустріч з Орханом Амашовим (10 березня 2023 року)

Факультет у соціальних мережах