Ірина Широкова

Kulish 1Ірина Широкова, здобувач студеня доктора філософії в галузі Журналістика, у 2021 році закінчила магістратуру за спеціальністю 061. Журналістика ("Контент-продюсування цифрових медіапроєктів"). Працює в Міністерстві культури та інформаційної політики України, організатор культурного проєкту "Ukrainian Magnetics".

Мій шлях навчання в Інституті журналістики розпочався ще з коледжу при університеті. Саме там я вперше обрала спеціальність “Видавнича справа та редагування” і з того моменту жодного разу про це не пожалкувала. Де навчатися на бакалавраті питання не стояло: мій вибір був Інститут журналістики та моя спеціальність. Саме отримання вищої освіти дало мені можливість зрозуміти, чим я хочу займатися, а також отримати усі необхідні знання та навички, як цього досягти. Озираючись на отриманий досвід бачу, як багато було пройдено і зроблено. Тому я зберігаю спогади про цікаві події з навчання на моїй сторінці Фейсбук: https://www.facebook.com/irene.shyrokova/.

 

shyrokova3

shyrokova2

 

 Серед найяскравіших спогадів: розробка та презентація студентського проекту "Київ — Всесвітня книжкова столиця".

 

 

                                                 

shyrokova4shyrokova5shyrokova13

У період з 2018 по 2020 рік була обрана головою Наукового товариства Інституту журналістики, що також справило значний вплив на розвиток і становлення моєї особистості.

 

shyrokova6

 

 

Працювала в Українському інституті книги і отриманий досвід висвітлила у дослідженні, яке зайняло перше місце на конкурсі студентський наукових робіт з журналістики 2020 року: “Промоція української книги в контексті діяльності Українського інституту книги” (матеріали на сайті університету: kubg.edu.ua/prouniversitet/news/podiji/6459-peremozhnyci-zurnalistyka.html?fbclid=IwAR2tFxjaSR5LOflevxy6i3wDodTodHy2yq0LIuB07XOxmIHGWR-KWNc76xg).

 

 

Також мала досвід роботи у:

  • ДП «Національний академічний театр опери та балету України імені Т.Г.Шевченка» (редактором видавничо-інформаційного відділу)
  • Науково-видавниче об'єднання «Дух і літера» Києво-Могилянської академії (редактором)
  • ТОВ «Ліга Закон» (експертом-аналітиком)

Можу сказати, що протягом усього навчання формувалася ідея проєкту, над яким я працюю зараз: журнал про українську культуру “Ukrainian Magnetics”. У ньому я змогла поєднати те, що мені подобається робити, з тим, на що б я хотіла вплинути — показати українцям та іноземним читачам, наскільки перспективна, унікальна та приваблива українська культура. І також поділюся тими відзнаками, які маю від свого університету і не лише за різні види моєї активності під час студентства:

 shyrokova7shyrokova8shyrokova9shyrokova10shyrokova12shyrokova11

Факультет у соціальних мережах