Оксана Кузьменко

kuzmenko 1Оксана Кузьменко закінчила бакалаврат у 2019 році. В Інституті журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка вона здобула освіту за напрямом підготовки “Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія”. Вже 6 років Оксана працює в бібліотеці Національної музичної академії імені П.І. Чайковського.

Згадує, як з першого ж дня долучилася до роботи у відділі обслуговування. Відтоді зрозуміла, що це саме те місце, про яке мріяла. Щоденне живе спілкування з викладачами і студентами, за словами Оксани, приносить не лише задоволення, а й дарує натхнення. Адже студенти, педагоги - люди, у своїй більшості, неординарні і, безумовно, талановиті. 

kuzmenko 2“Стати студенткою Київського університету імені Бориса Грінченка було для мене спонтанним рішенням, але я жодного разу не пожалкувала, що доля склалася саме так. Поєднувати роботу і навчання було досить складно. Та був один вагомий плюс - я паралельно могла здобувати і знання і досвід, тестувати себе на практиці.

Під час навчання я активно досліджувала музичні фонди бібліотек світу, адже тема напряму пов’язана з роботою в Академії. Це допомогло мені скоригувати впорядкування фонду у своєму підвідділі, водночас ще глибше усвідомити цінність видань. Формувати у користувачів ставлення до них як до унікальної скарбниці, вважаю однією зі своїх місій.  

kuzmenko 3Цікаві предмети, що викладали нам в університеті,  надихнули мене на розвиток вже створеної сторінки бібліотеки в мережі Інстаграм. Тож тепер, це також невід'ємна частина моєї роботи. Раз на два тижні (іноді частіше) ми організовуємо вікторини, опитування, розіграші та інші інтерактиви. Тож, щоб бути у тренді, я постійно слідкую за розвитком мережі. Вважаю, що найкращий показник ефективності - зворотній зв’язок. Отримуючи фідбеки від підписників, розумію, що недарма витратила час. 

kuzmenko 4Своїм професійним досвідом я з радістю ділюсь на заходах, присвячених впровадженню медіа-ресурсів в роботу бібліотек. Конференції, круглі столи, онлайн-платформи усе це доволі  продуктивні майданчики для реалізації, поштовхом для якої стало навчання на кафедрі бібліотекознавства та інформології.  Втім, ніщо не замінить мені спілкування щоденного, від якого отримую особливу енергію. Вона живить моє бажання бути корисною, бути потрібною.” 

Факультет у соціальних мережах