Пам'ять про Биківню

DSC09984Тиждень на Факультеті журналістики  почався активно. На лекцію до здобувачів 2 курсу освітніх програм «Міжнародна журналістика» і “Журналістика” 25 березня 2024 року завітала Тетяна Шептицька, заступниця директора з наукової роботи Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Пані Тетяна розповіла студентам про відомих і не дуже діячів культури початку ХХ століття, яких прийнято називати терміном “Розстріляне відродження”. Попри відомий сумний фінал їх життя лекторці вдалося показати цих людей живими цікавими особистостями. До прикладу, Майк Йогансен любив подорожувати, але ніколи не виїжджав за кордони Радянського Союзу, натомість мандрував власною кімнатою і вважав, що кожен письменник здатний написати репортаж про будь-який предмет у кімнаті. А от про Івана Маловичко подейкують, що він увійшов у літературу в соломяному брилі, адже колись приніс до редакції свої вірші саме в цьому головному уборі. Гумористичні тексти писав на початку ХХ століття не лише відомий Остап Вишня, а і його товариш Юрій Вухналь. Також Вухналь пробував свої сили в жанрі фантастики, зокрема, його твір “Азійський аероліт”. Вкрасти, привласнити, загарбати, знищити — методи  країни-агресора не змінюються й на початку ХХІ століття. В цьому ми вкотре переконалися сьогодні лекцію перервала повітряна тривога. Та нас не здолати! Лекцію продовжили в укритті, а потім повернулися до авдиторії  й дізналися ще про долю нащадків славного роду Старицьких, зокрема про Вероніку Черняхівську. Також студенти змогли побачити фото архівних документів  зі справ згаданих діячів культури й поставити питання.

Лекцію проведено в межах курсу "Жанри і стилі медіатексту. Літературний стиль" (викладач к.філол.н., доцент, доцент кафедри міжнародної журналістики Даниліна О.В.)
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню
Пам'ять про Биківню

Факультет у соціальних мережах