Засідання Ради випускників Факультету журналістики

Знімок екрана 57520 березня 2024 року відбулася робоча зустріч представників Ради випускників факультету, модератором якої виступила Тетяна Поліщук, заступник декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи. Одним з питань було дообрання до складу Ради з-поміж минулорічних випускників рекомендованих кафедрами. Одноголосно були підтримані кандидатури - Сєди Власової, магістра з журналістики, head of creative благодійного фонду savED, головної редакторки науково-популярного видання при Малій академії наук України МАНплатформа та Владислава Власова, магістра з реклами і зв’язків з громадськістю, графічного дизайнера у ТРЦ COSMO MULTIMALL.

У роботі Ради взяла участь завідувач кафедри медіапродюсування та видавничої справи, доктор наук із соціальних комунікацій, доцент - Надія Фіголь. Вона детально представила нову освітню програму, запропоновану для здобувачів рівня вищої освіти першого (бакалаврського). Метою програми «Медіапродюсування» є підготовка фахівця у сфері медіа, що володіє необхідними знаннями та практичними навичками створення, просування та продюсування власного медіапродукту для сприяння післявоєнній розбудові країни на засадах сталого розвитку та європейській інтеграції України.

Випускники заздалегідь отримали посилання на розміщену для обговорння ОП, тож мали можливість ознайомитися, щоб задати питання на уточнення та запропонувати перспективні освітні компоненти. До обговорення долучився Антон Черевашко, голова Ради випускників, він відзначив нагальність впровадження нової освітньої програми «Медіапродюсування», звернув увагу на важливість включення до навчального плану дисципліни з етики в медіа. Карина Борзаківська-Балюк зауважила, що невід’ємною складовою медіапродюсера є вміння писати та захищати свої гантові проєкти, тому варто додати в навчальний план спічрайтинг. Влад Власов звернув увагу на важливість таких дисциплін як фактчекінг та робота з платформи на основі штучного інтелекту. Його думку підтримала Карина Хома і відзначила опанування навичками роботи з ШІ задля конкурентоздатності випускників даної ОП.

Катерина Некрасова звернула увагу на те, що підготовка за різними освітніми програмами на Факультеті журналістики є ґрунтовною та враховує потреби кожного з напрямків, зауважила, що надзвичайно приємно працювати з грінченківцями, адже це певний рівень практичних знань. Наталія Заєць звернула увагу на значну кількість годин з іноземної мови для бакалаврів нової освітньої програми. Ірина Яковенко запропонувала ввести до програми освітні компоненти, зокрема, монетизацію медіа. Алла Курганська одразу запропонувала випускникам долучатися до підбору баз практик нової ОП, продумати які медіа можна буде залучити до співпраці. Олександра Кравчук відмітила появу нових, цікавих дисциплін, що буде привабливим для абітурієнтів.

Надія Миколаївна подякувала за гругтовний аналіз нової освітньої програми «Медіапродюсування», з радістю відповіла на кожну пропозицію, зауважила, що частка дисциплін точно увійде до вибіркової частини, чи модулями у окремих дисциплінах. Подякувавши запросила доєднатися до реалізації нової ОП у якості гостьових лекторів чи практиків.

Новій освітній програмі бути, зауважили в кінці зустрічі усі присутні.

Засідання Ради випус...
Засідання Ради випускників Факультету журналістики
Засідання Ради випус...
Засідання Ради випускників Факультету журналістики
Засідання Ради випус...
Засідання Ради випускників Факультету журналістики

Факультет у соціальних мережах