"Educating Generation Z: challenges, changes and anticipating the future of journalism education" (Навчання покоління Z: виклики, зміни та передбачення майбутнього журналістської освіти).

vypusk

23-24 червня 2022 року у Лондоні (Велика Британія) відбулася щорічна конференція, яку організовує Асоціація журналістської освіти Великої Британії (AJE), тема якої "Educating Generation Z: challenges, changes and anticipating the future of journalism education" (Навчання покоління Z: виклики, зміни та передбачення майбутнього журналістської освіти). Конференція проходила у Мідлсекському університеті.

У конференції взяли участь викладачі журналістики закладів освіти Британії. На запрошення Маргарет Хьюс (Голови AJE) та Девіда Бейнса (Секретаря AJE) до конференції також долучилась Гондюл Олександра Дмитрівна, викладачка кафедри журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка.

Щорічна конференція AJE 2022 року буде зосереджена на освіті покоління Z. Зміни у професійній сфері журналістики, а також великі культурні зміни, які спостерігаються за останні 20 років, створюють ідеальне середовище для того, щоб викладачі журналістики збирались разом і вирішували деякі з нагальних проблем, які стоять перед нами. Саме такі обговорення були метою конференції, виступи спікерів якої включали такі напрями як Журналістика та кліматична криза, Журналістика та соціальна справедливість, Журналістика рішень, Тік-Ток журналістика, Нові технології в журналістиці, Висвітлення питання LGBTQ+ в медіа, Педагогічні підходи до журналістської освіти в цьому мінливому світі.

Гондюл Олександра на конференції була keynote speaker і мала доповідь на тему "Викладання журналістики під час війни в Україні, зміни у медіа середовищі та планування майбутнього журналістської освіти". Під час виступу Олександра поділилась досвідом викладання під час війни, реакцією та діями Університету Грінченка, вивченими уроками викладачами-журналістами, новими проєктами та змінами у медіаландшафті України загалом.

Також Гондюл О.Д. розповіла про адаптацію форматів навчання до війни, взаємодію зі студентами та обговорила з колегами з Британії навички, які варто удосконалювати студентам та викладачам. Окрім того, Олександра висвітлила бачення подальших змін у журналістській освіті для її ефективності. Наостанок учасники конференції мали змогу подивитись відео зі студентами Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, які поділились думками щодо журналістики майбутнього.

Інститут журналістики щиро дякує Асоціації журналістської освіти Великої Британії за підтримки, готовність допомагати Україні та залучення наших викладачів до плідних дискусій щодо журналістської освіти. 

17

Факультет у соціальних мережах