Гостьова лекція колег із Азербайджану

kunina 128 грудня 2020 року в Інституті журналістики Київського  університету імені Бориса Грінченка відбулася гостьова лекція доктора філософських наук, професора, завідувача відділу освіти Бакинського центру мультикультуралізму – Ірини Олександрівни Куніної на тему «Мультикультуралізм медіа: україно-азербайджанські відносини». 

Учасниками зустрічі були студенти Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка спеціальності «061 Журналістика (видавнича справа та редагування)» та викладачі, зокрема заступник директора з наукової роботи, доктор філологічних наук, професор кафедри видавничої справи В.Л. Іващенко, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики та нових медіа А.К. Досенко – організатори зустрічі,  кандидат наук із соціальних комуныкацій, доцент кафедри видавничої справи Н.М. Вернигора. 

kunina 2 kunina 3

Лекцію було присвячено азербайджанській моделі мультикультуралізму ХХІ століття та важливості її розвитку для медійного суспільства. Закцентовано увагу на основних історичних віхах мультикультурного медійного розвитку, особливостях цього феномену й ставлення до нього в європейських країнах, на специфіці державної політики Азербайджану щодо національних меншин та базових аспектах розвитку медійної мультикультури й мультикультури молоді в соціальних мережах. Лекторка прокоментувала законодавчу базу країни, яка регулює медійну галузь, наголосила на відсутності цензури в ЗМІ, торкнулася питання української культурної спільноти, яка проживає на території Азербайджану, видань різними мовами та бібліотек при культурних центрах.

«Україна завжди займала особливе місце в історії розвитку Азербайджану… саме тому, наші країни мають таку схожу історію» – зауважила Ірина Куніна. 

Під час зустрічі студенти та викладачі мали можливість задати запитання та висловити своє враження щодо лекції. Сподіваємося на продовження зустрічі в лютому 2021 року. Запрошуємо усіх, кого цікавлять проблеми мультикультуралізму в традиціях національних культур, до плідної дискусії.

Факультет у соціальних мережах