Святковий марафон до Дня журналіста України

den jurЩорічно Інститут журналістики Університету Грінченка святкує День журналіста України. Студенти відвідують майстер-класи, гостьові лекції, беруть участь в різноманітних активностях. Цьогорічний карантин не став на заваді і святкування відбулося, але в онлайн режимі. Напередодні свята студенти мали унікальну можливість долучитися до святкового марафону і поспілкуватися з професіоналами медійної сфери.

 

marafon 1

Модераторами і ведучими заходу стали студенти ІV курсу Андрій Сінько та Ярослава Куліш, а розпочала наш зірковий марафон  незалежний медіаексперт, українська журналістка, публіцистка,  президент «Win Win Communication» Лариса Мудрак. Наразі журналістка отримує четверту освіту і на власному прикладі пояснила, наскільки важливо постійно вчитися й збагачувати власний світогляд. Маючи багаторічний життєвий та професійний досвід, Лариса створила власних 10 правил успіху, з якими залюбки поділилася з присутніми.

marafon 2

Наступним спікером стала медіаналітик та журналістка Оксана Соколова. Більшість знають Оксану як ведучу «Фактів тижня» на телеканалі ICTV, але небагато хто знає, що вона також телепродюсер. Журналістка розповіла про визначну на сьогоднішній день роль маркетингу в створенні контенту і поділилась власними думками щодо стану аналітичної журналістики в Україні. Студенти ставили багато питань про дотримання журналістських стандартів, висвітлення політичних подій та редакційну політику.

marafon 3

На появу третього гостя з нетерпінням очікували всі, хто мріє про кар’єру ведучого. Незмінний коментатор Eurovision в Україні, ведучий на каналах UA:Перший та ТРК «Україна» Тимур Мірошниченко розповів про підготовку до ефіру, переваги та недоліки роботи ведучого, а також поділився цікавими історіями, які траплялись з ним під час роботи.

marafon 4

Наступний спікер особливо цікавий для студентів, які навчаються на кафедрі видавничої справи, адже це публіцист, головний редактор часопису «Український тиждень» Дмитро Крапивенко. В час, коли більшість друкованих видань переходять в електронний формат,  «Український тиждень» впевнено тримається на ринку. «Добре робити свою справу», - головний секрет успіху, за словами самого Дмитра. Робота редакції під час карантину, майбутнє газетно-журнальних видань, кібератаки та кризовий менеджмент – всі ці питання студенти встигли обговорити із редактором під час марафону.

marafon 5

Далі до святкування долучився ще один український журналіст, телеведучий на каналі ТРК «Україна» Олег Панюта. Шлях Олега до журналістики розпочався ще з дитинства і за цей час він мав нагоду спробувати себе в ролі шеф-редактора, аналітика, креативного продюсера та керівника інформаційної редакції. Тож від Олега Панюти майбутні журналісти дізналися про етапи створення новинного випуску на телебаченні, роботу журналіста над сюжетом, ранжування новин, тощо.    

marafon 6

Ще одна гостя приєдналася до нас із самої столиці Франції. Алла Лазарева українська журналістка та перекладачка і вже багато років працює власним кореспондентом часопису «Український тиждень» у Парижі. Від Алли присутні маги нагоду дізнатися про особливості роботи журналістом у Франції, французькі стандарти журналістики та висвітлення українських новин в західних виданнях.

marafon 7

Також на святковому марафоні була присутня PR-директор медіа-холдингу «Медіа Група Україна» Олена Шрамко. Студентів цікавили сучасні стратегії просування проєктів, кризові комунікації, необхідні навики для роботи в PR і кожен отримав від Олени грунтовну відповідь на своє запитання.

marafon 8

А наприкінці марафону присутні мали нагоду познайомитися з засновником та головним редактором науково-популярного медіа «Куншт» Кирилом Бескоровайним. Цікаво, що проєкт Кирило заснував, будучи студентом. «Куншт» стрімко набув популярності серед молоді і тепер команда, окрім журналу, займається організацією виставок, програм для популяризації науки в Україні. Зі студентами Кирило поділився лайфхаками щодо редагування, написання текстів та запису подкастів.

marafon 9

Марафон тривав майже чотири години, але час промайнув непомітно. Сподіваємося, що для всіх присутніх захід виявився не лише цікавим, а й корисним.

Вітаємо з Днем журналіста України!

Святковий марафон до...
Святковий марафон до Дня журналіста України
Святковий марафон до...
Святковий марафон до Дня журналіста України
Святковий марафон до...
Святковий марафон до Дня журналіста України
Святковий марафон до...
Святковий марафон до Дня журналіста України
Святковий марафон до...
Святковий марафон до Дня журналіста України
Святковий марафон до...
Святковий марафон до Дня журналіста України
Святковий марафон до...
Святковий марафон до Дня журналіста України

Факультет у соціальних мережах