Я – РЕСУРС #пізнай_себе #саморозвиток

1Останнім часом все більше людей скаржаться на втому. Шалені ритми, робота без відпочинку та, навіть, мінлива погода виснажують нас емоційно. Ми потерпаємо від почуття духовної спустошеності, дисгармонії світу. В такі хвилини кожному з нас хочеться відшукати певний ресурс, з якого можна черпати натхнення та душевні сили.

Де його відшукати та як за допомогою арт-технік знайти «спільну мову» зі своєю особистістю, розповіли викладачі кафедри психології Інституту людини на майстер-класі «Психологічна майстерня «Я - ресурс». Захід проходив у рамках «Грінченківської декади».  

Цим заходом викладачі дали зрозуміти кожному, що людина сама є для себе ресурсом. «Не гаджети, не бренди, не друзі, а МИ самі», - наголосила Вікторія Фурман (організатор майстер-класу). Учасники заходу дізнались, що ресурс нашого «Я» необхідно постійно збагачувати, розвивати, вносити до нього певні корективи, і найголовніше – використовувати. Адже який сенс зберігати в собі невичерпний потенціал і жодного разу ним не скористатися?

Психологічна діагностика  проходила за трьома векторами. Перший - використання діагностичного інструментарію, направленого на психооцінку своєї особистості. Це був малюнковий тест, на якому потрібно було зобразити себе, свою емоцію: «Я зараз», або «Яким я хочу бути». Кожен учасник особисто отримав трактування свого зображення від фахівця.

Для другого діагностичного вектору використовувалися метафоричні асоціативні карти, направлені на роботу зі своїми асоціаціями. Вони містили досить дивні малюнки.

Найперша карта показувала емоційний стан учасника зараз, друга – його звичний стан (як він себе почуває), третя – очікування, мрії, його майбутнє. Четверта ж карта зображувала той інструмент, що допоможе реалізувати його прагнення.

Під час третього завершального вектора майстер-класу всі присутній взяли участь у театральних практиках, попрацювали зі своїм фізичним «Я». Учасники ходили, танцювали, обнімалися один з одним, навіть, разом створили живу скульптуру. Завдяки цим фізичним вправам їм вдалося потренуватися краще розуміти свої емоційні реакції, не соромитися проявляти свої почуття.

Відвідувачі залишилися задоволені результатами діагностики, кожен дізнався про себе щось нове, отримав рекомендації над чим попрацювати, а що змінити, які книги варто прочитати аби розібратися зі своїм «Я».

студенти 3 курсу

напряму підготовки «Журналістика»  

Наталія  Бурковська

Ніна Гербич 

Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс
Я - ресурс

Факультет у соціальних мережах