Наукове товариство університету вивчило просвітницьку та політичну діяльність Грінченка

 

istorykyПрезентацію дослідження просвітницької та політичної діяльності Бориса Грінченка 8 грудня провели учасники НТСАДМВ та студенти історико-філософського факультету в рамках круглого столу "Борис Грінченко та його внесок у розвиток національної та суспільно-політичної думки". 

 

"Борис Грінченко був тією особистістю, чия діяльність мотивувала розвиватися" — такими словами розпочала свою доповідь студентка 3 курсу спеціальності історія Оксана Болдар. 

 

Важливим для обговорення стало питання статусу української мови в період життя Бориса Грінченка та в наш час.

 

"Інтелігенція, як вважав Борис Дмитрович, має стати організатором і об'єднувальною ланкою в боротьбі за самостійність держави та належний статус української мови і повинна роз'яснювати народу наскільки є важливими націоналізація та культурно-історичний досвід" — зазначила у своїй доповіді Оксана Болдар.

 

"Незважаючи на те, що Борис Грінченко народився у російськомовній родині, він зумів щиро полюбити українську мову і "навчити" цієї любові свою дружину етнічну росіянку Марію Гладиліну" — розповідає один із доповідачів Валентин Січовий. 

 

Проблему основних аспектів політичної діяльності Бориса Грінченка порушила в своєму дослідженні студентка 1 курсу спеціальності «Історія» Марія Гайсенюк. "І нехай минуло вже понад 100 років з періоду діяльності Грінченка — він живе в нас, наших серцях, нашому університеті", — зазначила доповідачка. 

 

Заключною частиною круглого столу стала доповідь організаторка заходу Катерини Мухіної на тему "Нащадки Бориса Грінченка та їх біографія", в якій вона розповіла про життя і діяльність єдиної дочки Бориса Дмитровича Анастасії.  

 

Тетяна Савенець, Яна Токарева, Наталія Шумська

 

Факультет у соціальних мережах