Філологи поринули у світ захоплюючого літературознавства

 

hnsO5729Oso

 

Наукові групи студентів представили свої проекти в ході колоквіуму «Цікаве літературознавство: перезавантаження», що відбувся 7 грудня в Інституті філології.

 

 

«Мені імпонує те, що дослідницькі групи виявили креативність в поєднанні зі спробою осмислити дискусійні питання сучасного літературознавства» – повідомила організатор колоквіуму, завідувач кафедри української літератури й компаративістики Олена Бровко.

 

Перша група студентів продемонструвала дослідницький проект на тему: «Буктрейлер: спроба поєднати кіномистецтво з літературою». Студенти ознайомили всіх з поняттям «буктрейлер» та наголосили на актуальності та корисності таких відеороликів, як сучасної форми реклами книги. До прикладу, показали буктрейлери «Жорстоке небо» й «Дівчина у потязі».

 

Друга група презентувала тему «Література та кіно», де висвітлювала питання екранізації літературних творів та особливості цього процесу. Після виступу відбулася активна дискусія з приводу того, що спочатку робити: читати книгу чи дивитися його екранізацію.

 

«Не можна зрівняти книгу і фільм. В свою чергу, режисери не можуть вмістити всю інформацію і подробиці в 2-х годинний фільм, до того ж кожен бачить по-різному образи і матеріал поданий у книзі »,– пояснює студентка Марія Ніколаєнко.

 

Питання кінодискурсу художньої літератури завершив дослідницький проект "Контекст екранізацій", родзинкою якого став аналіз твору Дж. Керуака «На дорозі»

 

Третя група представила проект: «Музика і література».Емоційністю відзначився інтерактивний виступ, присвячений аналізу лірики у зв'язках із музикою. Дівчата запропонували однокурсникам міні-вікторину на знання пісень літературного походження.

 

Інший інтермедіальний аспект сучасного літературознавства презентували виступи дослідників на тему: «Взаємодія літератури та образотворчого мистецтва, хореографії», які зацікавили аудиторію історією «Жізелі» не тільки в класичних, а й постмодерних версіях.

 

У процесі обговорення проектів учасники колоквіуму сформулювали низку тем для подальших студій.

 

Нагадаємо, що 7 грудня в рамках грінченківської декади мовознавці обговорили сучасні тенденції лексикографії

 

Тетяна Бебко, Крістіна Тєлєпова 

 

 

Цікаве літературозна...
Цікаве літературознавство
Цікаве літературозна...
Цікаве літературознавство
Цікаве літературозна...
Цікаве літературознавство
Цікаве літературозна...
Цікаве літературознавство
Цікаве літературозна...
Цікаве літературознавство

 

Факультет у соціальних мережах