В Інституті людини відбулось інтерактивне заняття «Від душі до душі»

 

Від душі до душіІнтерактивне заняття "Від душі до душі" для дітей міста Києва з порушеннями мовлення відбулось 6 грудня в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка. Захід відбувся в рамках проекту "З Києва і для Києва".

 

 

"Такі заняття ми проводимо вже 2 роки, і з кожним разом дітей все більше. Їм важко сприймати матеріал на слух, тому ми даємо можливість їм малювати, розгадувати загадки та спілкуватись з однолітками», – говорить логопед та організатор центру «Логотренажер» Катерина Кібальна.

 

На занятті викладачі активно взаємодіяли з дітьми:вчили дітлахів малювати, читали оповідання та грали в розвиваючі ігри. Для занять викладачі використовували посібник Алли Гончаренко «Від душі до душі», в якому вміщені оповідання Бориса Грінченка.

 

  Студенти четвертого курсу спеціальної корекційної освіти (логопедія) прочитали дітям одне із оповідань Бориса Грінченка «Розумний Джек». Для того, щоб нові слова у творі не викликали у малечі непорозуміння, вони виконували разом з батьками підготовчий етап – словникову роботу. Також залучили дітей в ігри за змістом літературного твору, щоб вони граючись розвивати своє мислення, а малюючи персонажів оповідання – уяву.

 

  «Наше заняття допомагає дітям у формуванні та розвитку мовлення, а студентам дає змогу оволодіти професійними навичками сучасних технологій компенсаторно-корекційного впливу на подолання мовленнєвих порушень, адже займаючись з дітьми майбутні педагоги набувають досвід», – розповідає старший викладач кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Тетяна Мельніченко.

 

Ідея створення центру «Логотренажер» виникла 2 роки тому, але спочатку не мала великої популярності. Згодом ці заняття почало відвідувати більше дітей, а їхні батьки почали помічати позитивні зрушення у вирішенні проблем з мовленням своїх дітлахів.

 

Нагадаємо, що в Університетському коледжі в рамках традиційної грінченківської декади тривають мистецькі виставки «Авторська буквиця», «Грінченківська осінь» та «Київ Бориса Грінченка в ретроспективі років».

 

Каріна Бейко, Ірина Яковенко

 

Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі
Від душі до душі

 

 

Факультет у соціальних мережах