Творча молодь університетського коледжу долучилася до Грінченківської декади

Коледж7 Студенти університетського коледжу відкриттям двох мистецьких виставок та конкурсом плакатів розпочали цьогорічну Грінченківську декаду.

 

 

Виставка творчих робіт «Київ Бориса Грінченка в ретроспективі років» присвячена столиці України.

 

 Коледж1

 

 

«Найважчим у роботі над виставкою було віднайти світлини того Києва, вулицями якого ходив ще Борис Грінченко. Потім ми збиралися, відшуковували зображену на фото місцину й вирушали – малювали прямо посеред тротуарів та площ», - описує власні враження студентка 3-го курсу Людмила Саченко.

 

 Коледж8

 

 

Студенти зацікавились цією роботою і протягом двох місяців наполегливо працювали.

 

«Ми будемо продовжувати цю тематику в майбутніх проектах, адже отримали безліч схвальних відгуків і від студентів, і від відвідувачів. Приємно було бачити, як усі старались над втіленням грінченкового Києва», – зазначила Анна Логвиненко, одна з організаторів виставки.

 

 

Коледж11

 

У експозиції представлені малюнки Софійського та Михайлівського соборів, Андріївської церкви та сучасного Майдану Незалежності.

 

Студенти третього та четвертого курсів коледжу представили свої роботи на виставці «Авторська Буквиця».

 

 Коледж3

 

Завданням авторів було створення Буквиці. Художники мали показати інтерпретацію літери через казку або ж традиційну українську рослину. Так «Коза дереза» перетворилася в «К». «Б» – в барвінок, а «М» - ягоду малини.

 

 

 Коледж4

 

Захід зацікавив усіх студентів коледжу, тому що вони самі відгадували, яку казку чи квітку уособлювала та чи інша буква.

 

Підбиття підсумків конкурсу плакатів «Університет Грінченка – простір української мови» стало одним із заходів початку Грінченківської декади у коледжі. Переможницею цьогорічного дизайнерського змагання стала студентка другого курсу Лілія Князева (3), друге місце посіла команда Анастасії Чорної та Софії Чоп (8).

 

 Коледж6

 

«Головна мета нашої роботи – спонукати людей, а особливо молодь, – говорити українською, писати й думати рідною мовою», – коментує Софія Чоп.

 

На конкурс було представлено вісім робіт. Кожен присутній мав змогу анонімно обрати переможця.

 

 Коледж5

 

 

«Нам дуже сподобалися всі плакати. Учасники показали себе креативними та винахідливими людьми, а їхні роботи змогли довести, що розмовляти рідною мовою – важливо! Ми пишаємося нашими дизайнерами!», – розповіли студентки коледжу.

 

 Коледж10

 

 

Організатори обіцяють, що надалі частіше створюватимуться подібні завдання для творчої молоді коледжу. А всі охочі протягом двох тижнів грудня зможуть самі відвідати виставки в університетському коледжі та познайомитися з представленими експозиціями.

Дарина Козик, Дана Маслюк, Наталія Демчук

 фото: Людмила Огерчук

Факультет у соціальних мережах