Лабораторія магічних перевтілень

 

lab 19 грудня в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася подія під назвою «Лабораторія магічних перевтілень», організаторами якої були –кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри дошкільної освіти Юлія Волинець та старший викладач кафедри початкової освіти Катерина Романенко.


«Дослідницька діяльність є провідною в закладах дошкільної освіти та початкової школи, тому що завдяки цьому дитина пізнає світ, отримує навички, починає мислити і все це відбувається під час такої діяльності як дослідництво», ― зазначила Юлія Олександрівна.
Майстер-клас почався з досліду під назвою «Ньютонівська рідина», під час якого учасники створили речовину, яка мала одночасно властивості як рідини, так і твердого тіла. Як зазначили організатори, цей експеримент здатен захопити не тільки малюків, але і їхніх батьків, адже це справжній науковий дослід.


У процесі дослідження «Лавова лампа» учасники спостерігали, що відбувається з водно-масляною сумішшю. Цей дослід був схожий із концепцією лавової лампи і демонстрував, як вона працює. Кулька в лампі складалася з воску, який танцював вниз і вгору. Він розширювався, стаючи менш щільним, ніж рідина навколо нього, викликаючи послідовність.


Під час останнього досліду «Мрії збуваються» на паперових квітах учасники написали своє бажання, загорнули пелюстки, пустили на воду і побачили, як вони почали розпускатися.
Наприкінці організатори зазначили, що потрібно експериментувати для того, щоб цікаво проводити час зі своїми вихованцями та учнями.


Вікторія Лаврентій

Лабораторія магічних...
Лабораторія магічних перевтілень
Лабораторія магічних...
Лабораторія магічних перевтілень

 

 

Факультет у соціальних мережах