Майстер-клас із "Онлайн-журналістики" від Поліни Вернигор

17 вереснія журналістка онлайн-видання «Заборона» Поліна Вернигор провела майстер-клас студентам Інституту журналістики. Дистанційна зустріч для студентів ІІІ курсу була інформативною й корисною, адже спікерка відкрила завісу особливих аспектів роботи репортерів у інтернет-медіа. 

Лекторка зауважила, що ЗМІ, які функціонують в мережевій площині, істотно відрізняються в друкованих попередників. По-перше, успішне просування мультимедійного контенту. Відео, інфографіка та GIF-картинки урізноманітнюють подачу матеріалу, трансформуючи його відповідно до сучасних реалій споживання інформації. По-друге, отримання миттєвого фідбеку від аудиторії. Спілкування з читачами, позбавлене довготривалого очікування від автора та надлишкового офіціозу. По-третє, нові форми ведення медіабізнесу позбуваються від зовнішнього впливу. Тиск від людей, зацікавлених у просуванні своїх ідей, стає дедалі меншим завдяки існуванню грантових програм.

Поліна Вернигор виокремлює основні навички, які необхідні початковим журналістам для розповсюдження цікавого контенту: SMM-просування, розуміння поняття «таргетування», уміння писати просто, лаконічно та зрозуміло, аби охопити якнайбільше читачів. 

Онлайн-журналістика змушує будувати персональний бренд. Активне ведення соціальних мереж, висловлювання власних думок формує не тільки імідж фахівця своєї справи, а й аудиторію в медіапросторі.

Організаторка зустрічі - доцентка кафедри журналістики і нових медіа Анжеліка Досенко.

Факультет у соціальних мережах