Гостьова лекція для магістрантів кафедри від викладачки й дослідниці Латвійського університету

hostova lektsiia dlia mahist kafedry vid vykl i doslid latv univer0000120 грудня 2023 року відбулася гостьова лекція «Сталий розвиток в країнах Балтії» для здобувачів магістерської програми 061 «Журналістика». Лекцію провела Сігіта Струберга, дослідниця та викладачка факультету соціальних наук Латвійського університету, стипендіатка Marcin Krol у Visegrad Insight 2022/2023, генеральний секретар Латвійської трансатлантичної організації.

Сігіта Струберга з її унікальним досвідом у трансатлантичних відносинах, європейській безпеці, зовнішній політиці та стратегічних комунікаціях, надала здобувачам цінну інформацію про фактори, що сприяють стійкості та сталості суспільства в країнах Балтії.
Лекція відбувалась англійською мовою та стосувалася трьох ключових вимірів соціальної стійкості: нації, громади та окремої людини. У контексті нації, під час лекції було розкрито такі теми, як патріотизм, оптимізм, соціальна інтеграція, згуртованість та довіра до державних інституцій. Ці елементи були важливими для розуміння стійкості суспільств у країнах Балтії, оскільки вони безпосередньо впливали на національну ідентичність і солідарність. На рівні громади пані Струберга обговорила важливість сімейних зв’язків, релігійності, лідерства громади, довіри до лідерів, почуття підтримки громади та ідентифікації з громадою. Ці фактори відіграли важливу роль у зміцненні соціальної згуртованості та стійкості на місцевому рівні, що зрештою сприяло загальній стійкості суспільства.
Нарешті, лекція була зосереджена на людині та факторах, які сприяли особистій стійкості та добробуту. Теми включали якість життя, надію, мораль та сприйняття загроз. Досліджуючи ці індивідуальні фактори, лекція дала повне розуміння того, як особиста стійкість може перетворитися на суспільну стійкість і сталість у країнах Балтії.
Отримані знання та розуміння були досить важливими для магістрантів, які прагнуть висвітлювати складну соціальну, політичну та культурну динаміку цього регіону. Лекція дала студентам унікальну можливість отримати знання від експерта в цій галузі та взяти участь у поглибленій дискусії про сталий розвиток у країнах Балтії.

Гостьова лекція для ...
Гостьова лекція для магістрантів кафедри від викладачки й дослідниці Латвійського університету
Гостьова лекція для ...
Гостьова лекція для магістрантів кафедри від викладачки й дослідниці Латвійського університету

17ukr

Факультет у соціальних мережах