Доц. Маргарита Нетреба презентувала медіадослідження на Міжнародному університетському конгресі з комунікації, інновацій, досліджень та викладання CUICIID-2023 (Іспанія)

4 6 11 23CUICIID 2023

З 4 по 6 жовтня 2023 року Університет Грінченка вперше представив Україну на Міжнародному університетському конгресі з комунікації, інновацій, досліджень та викладання (CUICIID 2023) у Мадриді. Захід проходив в онлайн-форматі на платформі YouTube.

Спікеркою від вашого університету була гарант бакалаврської освітньої програми «реклама  і звʼязки з громадськістю» Маргарита Нетреба, яка представила спільне дослідження, присвячене проблемам радіоспоживання серед молодої української аудиторії. 

Представленне дослідження є частиною спільного міжнародного  наукового грантового проєкту, що об'єднує чотири заклади вищої освіти з різних країн:

  • Університет Жирони, Іспанія, кафедра філології та комунікацій.
  • Автономний університет Барселони, відділ комунікації та реклами - Радіообсерваторія Каталонії (OBS), Іспанія.
  • Університет Боготи Хорхе Тадео Лозано, Колумбія, кафедра соціальних комунікацій, журналістики та кіно.
  • Університет Грінченка, Україна, Факультет журналістики.

Дослідження розглядає зміни в споживанні радіо серед молоді покоління Z у різних країнах. Методологія включає опитування студентів віком від 18 до 24 років, яке проводилося онлайн та включало 50 адаптованих питань, та серію експертних інтерв’ю з відомими радійниками України.

Головна мета дослідження - розкрити причини різниці у споживанні аудіо між молоддю України та іншими країнами, сприяти розвитку медіаграмотності та покращити якість аудіоконтенту для молоді.

 

 17

Факультет у соціальних мережах