Студенти у книгарні "Є"

Kn e0218У вівторок, 20 лютого, у книгарні "Є" художники-ілюстратори Art Studio "Agrafka" Романа Романишин та Андрій Лесів презентували свої пізнавальні книги-картинки – «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу». Переймати досвід в одних з найуспішніших українських книжкотворців останніх років прийшли студенти-грінченківці спеціальності «видавнича справа та редагування».


Майстри розповіли про те, як створювались книги і яке визнання отримали (перша книжка диптиху вже перекладена 10 мовами і має шалений успіх за кордоном). Романа та Андрій з чарівною скромністю поділилися секретами творення успішної книжки. На своєму прикладі вони показали, як можна зобразити звук та передати те, що неможливо побачити, своїми майстерними ілюстраціями і майже філософським текстом, але з такою щирою простотою, аби зрозуміли і дорослі, і діти.


Ілюстратори плідно співпрацюють з львівським «Видавництвом Старого Лева», даруючи книжкам оригінальне і вражаюче забарвлення. Окрім того, у Творчої майстерні вже вийшло 5 авторських книжок, які отримали чимало відзнак та нагород, серед яких переважна кількість іноземних. Ми впевнені, що це тільки початок, адже Романа Романишин та Андрій Лесів на презентації поділились тим, що вже планують нові авторські видання, які обов'язково приємно вразять читачів.


Для майбутніх видавців було дуже цікаво побачити і почути молодих творців, які зараз представляють нове, сучасне бачення мистецтва і світу загалом. Саме такі люди, як Романа та Андрій, у цій професії надихають на те, щоб удосконалюватися кожного дня та набиратися досвіду від майстрів своєї справи. Тому кожна людина в аудиторії отримала незабутнє враження: хтось просто насолоджувався цікавою розповіддю творчого тандему, хтось може й занотував собі якісь деталі, хтось скромно задав важливі для нього питання або сміливо підійшов і потиснув руку ілюстраторам, а хтось взагалі не витримав і купив обидві книжки диптиху з авторським підписом від «Аґрафки»!

Факультет у соціальних мережах