Зустріч з Юлією Орловою

orlova 1Друзі, ідея запрошувати на семінари з вивчення сучасних українських видавництв топ-менеджерів та директорів з тих самих видавництв наповнюється новими фарбами та яскравими персоналіями. Сьогодні студенти-видавці ІІІ курсу Київського університету імені Бориса Грінченка мали онлайн-зустріч з Юлією Орловою, генеральною директоркою видавництва "Віват". 

Пані Юлія розповіла про філософію видавництва, про книжкові новинки, окремо зупинилася на неординарному випадку у книжковому житті України – судовому позові “Медведчук проти Кіпіані та видавництва Віват”. Книга Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" вийшла у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що насправді судили Стуса. Влітку 2019 року Віктор Медведчук заявив, що подав позов з метою заборонити книжку В.Кіпіані про Стуса, бо та містить "висловлювання, які не відповідають дійсності". Пані Юлія зазначила, що подібна ситуація призвела до масштабної акції підтримки з боку читачів по всій Україні. У соціальних мережах поширилися флешмоби на підтримку автора та видавництва.

orlova 2 orlova 3

У фіналі зустрічі пані Юлія порадила студентам впевнено набувати знань та практичних навичок та вірити в свої сили. Що потрібно, щоб зібрати колектив професіоналів та однодумців, видавати якісні та цікаві книжки та ще й протистояти судовим позовам?  Любити свою справу та постійно вчитися!

 

Олена Осмоловська, доцент кафедри видавничої справи

Факультет у соціальних мережах