Зустріч з Сергієм Олійником

oliynik 130 вересня відбулася онлайн-зустріч студентів-видавців ІІІ та ІV курсів Київського університету імені Бориса Грінченка з Сергієм Олійником, начальником управління дозвільної процедури та контролю за розповсюдженням видавничої продукції Держкомтелерадіо України.

Тема зустрічі - реалізація Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».

Пан Сергій завжди радо відгукується на пропозицію зустрітися зі студентами та поділитися актуальною інформацією. 2 роки тому ми зі студентами були запрошені до Держкомтелерадіо, а сьогодні зустрілися онлайн.

Студенти дізналися про сучасний стан реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» та цікаві професійні кейси.

oliynik 2

З 20 травня 2017 року по березень 2019 року Держкомтелерадіо надав 2 939 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 172 відмови у видачі дозволів на ввезення 904 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 2 762 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Цікава розмова, актуальна інформація, живі емоції, віртуальна аудиторія на 60 осіб!

Дякуємо пану Сергію Олійнику за зустріч!

Олена Осмоловська, доцент кафедри видавничої справи

Факультет у соціальних мережах