На засіданні кафедри схвалено кандидатуру нового гаранта магістерської освітньої програми

na zasidanni kafedry skhvaleno kandydaturu nov har mahist osvi proh000017 лютого 2023 р. відбулося засідання кафедри, на якому розглянуто кандидатуру нового гаранта магістерської програми. Завідувач кафедри професор Новохатько Л. М. вніс на розгляд кандидатуру доцента Афанасьєва І. Ю.

Професор Новохатько Л.М. зазначив, що Ілля Юрійович працює в Київському університеті імені Бориса Грінченка майже 10 років, з лютого 2014 р.. Має три дипломи про вищу освіту за кількома спеціальностями: «Практична психологія», «Всесвітня історія», «Міжнародна економіка». Навчався у Рівненському державному педінституті, Національному університеті університеті «Києво-Могилянська академія», Київському національному економічному університеті. 

Понад 10 років працював у бізнес-структурах, науково-освітніх проєктах: як журналіст, менеджер з реклами та зв’язків із громадськістю, керівник редакції наукового журналу, менеджер з маркетингу. 

У 2004 р. Національному університеті «Києво-Могилянська академія» захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 07.00.02 — всесвітня історія.

Має 29 наукових і навчально-методичних праць, із них 21 наукову і 8 навчально-методичного характеру, зокрема й дві статті у виданнях, включених до наукометричних баз Scopus і Web of Sciences. Студенти активно використовують його посібник «Історія PR» (частина тиражу якого є у бібліотеці нашого університету), 4 сертифіковані електронні курси (2019–2022 рр.).

Сумлінно виконує обов’язки координатора наукової теми нашої кафедри, організовує виконання викладачами та студентами кафедри наукової теми Факультету журналістики «Сучасне медіазнавство в освітньому та науковому дискурсах». 

Успішно викладає дисципліни «Історія реклами та PR», «Психологія та соціологія комунікації: Психологія комунікації», «Методологія досліджень соціальних комунікацій» для студентів денної форми навчання першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівня вищої освіти, а також вибірковий курс «Психологія в рекламі та PR» для студентів низки інших спеціальностей.

Уже п’ятий рік доцент Афанасьєв І. Ю. викладає англійською мовою дисципліну «Історія реклами та PR» - у відповідності до англомовного варіанту робочої програми, затвердженої Вченою радою нашого університету. Має сертифікат про знання іноземної (англійської) мови на рівні В2. 

Бере активну участь у міжнародних конференціях і семінарах як доповідач, координатор, модератор. Лише упродовж останніх років взяв участь у роботі чотирьох міжнародних наукових і науково-практичних конференцій: Міжнародна конференція «Комунікація у ХХІ столітті: безпековий вимір» (2017 р., м. Київ); Друга міжнародна науково-практична конференція «Соціальні комунікації в інтеркультурному просторі» (2017 р., м. Київ); Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Медіазнавчі студії в європейському діалозі: освітній та науковий дискурси» (2020 р., м. Київ); ХІІ Всепольська наукова конференція «Наука і пристрасть — ключ до успіху» (2021 р., Rzeszów).

Пройшов курс навчання у Школі політичних досліджень при Раді Європи, відвідав Единбурзький університет, де працював з матеріалами музею класика PR Сема Блека. В обговоренні кандидатури Афанасьєва І.Ю. взяли участь ст. викладачы Кузнецова І.В., Шиян В.О., доценти Нетреба М.М., Бєлофастова Т.Ю., викладач Харамурза Д.В. 

Рішення про клопотання кафедри до вченої ради Факультету щодо призначення доцента Афанасьєва І.Ю. гарантом магістерської програми «Реклама і зв’язки з громадськістю», спеціальності 061 «Журналістика» ухвалено одноголосно.

Факультет у соціальних мережах