Алла Миколаєнко – про досвід видання власних книг

 

Myk 113 лютого наймолодші студенти спеціальності «Видавнича справа та редагування» зустрілися з поетесою, журналісткою та науковицею Аллою Миколаєнко.

 

Пані Алла розповіла про тонкощі авторської та редакторської праці, роботи у видавництві, специфіку видання книг та тенденції сучасного літературного простору.

 

Зустріч пройшла невимушено, адже тема була актуальною для майбутніх видавців. Алла Миколаєнко поділилася історією написання і видання своїх поетичних збірок – «Корекція зору», «Наперсток для відьми» і «Бедлам». Зараз вона зацікавлена ще й у публікації прозових творів для підлітків. Видання Алли цікаві тематичним наповненням та дизайном. Наприклад, остання книжка авторки «Бедлам» є оригінальною за своєю структурою – поділом на 6 розділів-«палат» та художнім оформленням, продуманим самою авторкою. Пані Алла також поділилась тонкощами літературних конкурсів та грантових програм.

 

Родзинкою зустрічі стало декламування поезії авторкою. Студенти, які озвучили свої вірші, отримали в подарунок книги Алли.

 

Тетяна Дорош, студентка ВСРб-2-19

 

Факультет у соціальних мережах