День журналіста

photo 2024 06 11 14 50 057 червня 2024 року з нагоди Дня журналіста відбулась спільна акція Національної спілки журналістів України та Київського столичного університету імені Бориса Грінченка «Журналісти важливі!», під час якої пройшов показ виставки дитячих малюнків дітей журналістів «Я – з родини журналістів» та презентація відродженої друкованої версії газети «Вечірній Київ». 

На виставці дитячих малюнків були представлені роботи з різних куточків України, які відтворили емоції та почуття дітей до своїх батьків-журналістів, їхнє розуміння журналістської професії. У заході брали участь голова НСЖУ Сергій Томіленко, відомий телеведучий і журналіст ICTV Андрій Ковальський, автор проєкту «Зе Інтерв’юер» Анатолій Анатоліч з родинами. 

Виставка пройшла в дуже доброзичливій та зворушливій атмосфері, адже погляд та емоції дітей – безцінні, що об’єднує  родини та всю країну.

З вітальним словом звернувся В. о. ректора Київського столичного університету Олександр Турунцев, підкресливши, що сьогодні неможливо наше життя без журналістів: «Саме від них, а в майбутньому від вас, ми будемо дізнаватися про ті події, що відбуваються щодня у країні».

Загалом перший номер газети «Вечірній Київ» побачив світ 118 років тому – 2 січня 1906 року. Випуск же друкованого варіанту "Вечірки" було припинено 2018 року.

Протягом такого тривалого періоду своєї діяльності газета зазнавала цензурних утисків та неодноразового закриття з боку російської й радянської імперської влади.

У час військових дій та суспільних потрясінь відновлення друкованої версії «Вечірній Київ» є знаковою історичною подією.

Друк видання здійснює НМЦ видавничої діяльності Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. Відроджена версія «Вечірнього Києва» вийшла в кольорі на 36 шпальтах.

Головною темою першого номера видання, приуроченого до Дня журналіста, стала тема медіа під час війни. Це і робота журналістів в зоні воєнних дій, і донесення правдивої інформації про події в Україні на світових майданчиках, і нові виклики, які натепер постають перед журналістами в своїй роботі.

Випускає друковану версію «Вечірнього Києва» на базі факультету журналістики редколегія, до складу якої увійшли знані журналісти-практики та видавці, викладачі університету: Тамара Куцай, Мар’яна Ангелова, Олена Даниліна, Роман Ратушний, Надія Фіголь, Тетяна Файчук, Тетяна Видайчук, Ольга Головко. Доєднались до редколегії і студенти кафедри медіапродюсування та видавничої справи – майбутні редактори, журналісти, для яких видання стає гарним стартовим майданчиком у майбутній професії: Таїсія Хархун, Софія Молодід, Руслана Забіяка, Наталя Шпак, Вікторія Андреус, адже друкуватись у цьому відомому сторічному виданні – вже успішний початок кар’єри.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зазначив: «Я дуже радий, що таке чудове видання, як «Вечірній Київ», з такою багатолітньою історією, брендове видання, отримує зараз нове дихання і ренесанс. І я впевнений, що та команда, яка зібралась на факультеті журналістики Університету Грінченка, яка дуже інноваційна, яка дуже сучасна, буде розглядати «Вечірній Київ» як такий майданчик сучасної журналістики, сучасної редакції. Тому я дуже вражений професійним підходом, відповідальністю всієї команди до створення першого випуску».  

Заходи з нагоди Дня журналіста не лише вшанували здобутки журналістів, цінність їхньої професії для суспільства, але й показали важливість родинних цінностей і  підтримки дітей в наш непростий час.

День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа
День журналістаа

Факультет у соціальних мережах