Премія глядацьких симпатій фотоконкурсу «Країна змін» дісталася школяру з Київщини

01-Схід сонця-min16-річний школяр з містечка Тетіїв на Київщині Гриша Валерій став першим переможцем Всеукраїнського фотоконкурсу для творчої молоді «Країна змін». Його кандидатуру та творчий доробок вподобало найбільше прихильників конкурсу та персональних вболівальників молодого фотографа – загалом більше 250-х голосів та репостів у соціальній мережі «Фейсбук». 

Підрахунок премії глядацький симпатій та затвердження переможця відбулося в четвер, 5 жовтня. 

Гриша Валерій у свої 16-ть років не лише активно фотографує, а й працює позаштатним журналістом газети «Тетіїв Сьогодні». 
Його творче хобі поступово переросло в професійну справу. Сьогодні він знімає у фото та відео принади провінційного містечка, його місця історичної слави, природні пам’ятки. Зокрема, є автором відео-сюжету про цікаві історико-культурні пам'ятки Тетієва – «7 Чудес Тетієва» та є стипендіатом міського голови за промо-ролик про місто Тетіїв, назва якого «Моя маленька Європа».
Конкурсні фото юнака присвячені тій же тематиці.

Журі фотоконкурсу затвердило вибір глядачів та обрало до нагородження з добірки Валерія фото сходу сонця над Тетієвом. Це рішення прокоментував головний ініціатор та організатор фотоконкурсу «Країна змін» Андрій Сніжко: «Щиро вітаємо нашого першого переможця! Сподіваюся, цей маленький тріумф стане для Валерія гарною мотивацією для вдосконалення своїх фотонавиків та дозволить йому ще краще працювати на непростій журналістській ниві. Ми обрали, мабуть, найбільш символічне фото автора – схід молодого сонця, мов знак народження нового дня, відкриття нового шляху, осяяного світлом та успіхом. Премія глядацьких симпатій – це на 100% оцінка фотографа з боку суспільства, яке на свою користь може мобілізувати учасник. Валерій Гриша це зробив і переміг. Хоч мав на цьому шляху достойну конкуренцію».

Варто додати, що понад сотню голосів та репостів глядачів також набрали фото Ангеліни Юрків із села Олексичі, що на Стрийщині (Львівська обл.), Іванни Ліщук із Бердичева на Житомирщині, Ісси Айши Хамзи Мухаммад з Донецька.

Фотографію Валерія Гриши буде представлено серед інших на всеукраїнській фотовиставці в стінах Київського університету імені Бориса Грінченка наприкінці жовтня 2017 року. Там само відбудеться урочиста церемонія нагородження всіх переможців.

Юлія Борець

Факультет у соціальних мережах