Майстер клас з академічної доброчесності для майбутніх журналістів

maister klas z akad dobr dlia maib zhur0000210 листопада 2023 року для здобувачів спеціальності «Журналістика» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти співробітниками бібліотеки Університету Грінченка було проведено майстер клас «Академічна доброчесність: практичні кейси».

Під час зустрічі завідувачка відділу Анастасія Литвинова розглянула питання, пов’язані з академічною доброчесністю, академічним плагіатом та способами їх запобігання. Фахівчиня розповіла про перевірку бакалаврських та магістерських робіт за допомогою сервісу StrikePlagiarism та продемонструвала покрокові дії щодо завантаження робіт в систему. Присутні на зустрічі керівники кваліфікаційних робіт - викладачі Факультету журналістики - також отримали корисні поради з приводу формування експертного висновка за допомогою сервіса StrikePlagiarism.

Завідувачка відділу інформаційних технологій бібліотеки університету Тамара Ростовцева ознайомила присутніх із сервісом для перевірки робіт на плагіат - Unicheck. Продемонструвала можливість реєстрації та безкоштовної перевірки, правила цитування в роботах та надала допоміжні матеріали цього сервісу, що полегшують працю студентам, викладачам і науковцям. Також спікер поділилась практичним досвідом та проблемами, з якими стикалась під час перевірок робіт.

Майстер клас з акаде...
Майстер клас з академічної доброчесності для майбутніх журналістів
Майстер клас з акаде...
Майстер клас з академічної доброчесності для майбутніх журналістів

Факультет у соціальних мережах