Виробнича практика як можливість здобути професійний досвід

Андрій КУЛИКОВ: «Головне – знати та пам’ятати, у чому ваша унікальність? Який у вас є унікальний досвід?»

image 3Підготовка студентів до виробничої практики, якою розпочнеться 2023-2024 навчальний рік на Факультеті журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, триває. 28 червня, о 17.00, відбулася друга онлайн-конференція, в якій взяли участь 4-курсники першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 061 Журналістика та 2-курсники другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійних програм “Журналістика” та “Медіакомунікації”.

Онлайн-конференція продовжила започатковану цьогоріч форму підготовки здобувачів вищої освіти до проходження практики у форматі онлайн-зустрічей і безпосереднього спілкування з представниками медіаорганізацій, готових стати базами практики для студентів-журналістів.

image 1Цього разу в ній узяв участь співзасновник ГО «Громадське радіо», голова Комісії з журналістської етики, відомий телерадіожурналіст Андрій Вікторович КУЛИКОВ.

Студенти-журналісти Університету Грінченка не перший рік проходять практику на «Громадському радіо», і вже склали добру репутацію. Тому ця база практики відкриває все більше можливостей для мотивованих, відповідальних, готових натхненно працювати грінченківців. Якщо раніше це були поодинокі студенти, то навчального року, що минув, практику на «Громадському радіо» пройшло понад півтора десятки здобувачів вищої освіти.

Андрій Вікторович розповів про умови й особливості проходження практики на «Громадському радіо», звернув увагу, що працює зі студентами-практикантами індивідуально, відкритий до комунікації, прийняття творчих ідей, навів приклади успішного досвіду. Зокрема, зазначив, що завдяки студенткам, які проходили практику, перебуваючи за кордоном, в етері «Громадського радіо» запроваджено нову рубрику «Наші за кордоном».

Розповідаючи про роль редактора в професійному становленні молодого фахівця, Андрій Куликов поділився власним досвідом і, зокрема, сказав:

- Мені пощастило натрапити на вдумливих редакторів, для яких головне було, що людина може написати відповідний матеріал. І, звичайно, те, що ви робите під час практики, - воно враховується і зараховується як ваші здатності й досвід».

Андрій Вікторович Куликов відповів на запитання студентів і надав контакти для подальшої комунікації.

image 2У другій частині онлайн-конференцій координаторка з практики, доцент кафедри журналістики та нових медіа, доктор філософії з журналістики Світлана Петренко надала інформацію щодо:

- баз практики, їх особливостей, умов та вимог. Зокрема, йшлося про практику в редакції газети «Україна молода» та університетських медіа – «Грінченко-інформ», «А-студія», «Радіо BG»;

- можливостей та умов вибору здобувачем медіаорганізації для проходження практики (бази практики), в т. ч. за власним бажанням, і порядку оформлення такої практики;

- можливостей для студентів, що перебувають за кордоном, проходити виробничу практику в закордонних медіа, а також порядку та термінів документального оформлення практики;

- каналів комунікації та розміщення оперативної інформації й необхідного документального забезпечення практики.

Більше інформації можна отримати з відеозапису онлайн-конференції.

Чудового літнього відпочинку, безпеки та добра!

Факультет у соціальних мережах