Перше засідання Робочої групи з розробки нової редакції ОПП «Журналістика»

11 квітня 2023 року о 10:00 відбулося перше засідання (офлайн-зустріч) Робочої групи з розробки нової редакції освітньо-професійної програми «Журналістика» спеціальності 061 «Журналістика» другого (магістерського) рівня вищої освіти.
Обговорили необхідність узгодження змісту освітньо-професійної програми зі «Стандартом вищої освіти» зі спеціальності 061 Журналістика для другого (магістерського) рівня, затвердженим Наказом Міністерства освіти і науки України від 08.11.2022 № 994.

Звернули увагу на те, що кризові явища 2020-2021рр. (пандемія ковіду) та надзвичайні обставини 2022-2023рр. (повномасштабне вторгнення російського агресора в Україну) внесли суттєві зміни в процес реалізації освітньої програми, зокрема щодо організації навчального процесу та появи нових викликів перед журналістикою, що своєю чергою потребує коригування освітньої підготовки здобувачів освіти до професійної діяльності.
У результаті обговорення прийшли до висновку про необхідність внесення змін (уточнень, доповнень тощо) у такі розділи магістерської ОПП «Журналістика»: загальна інформація про освітню програму (уточнення форм здобуття освіти), перелік компетентностей випускника та результатів навчання, форми атестації здобувачів вищої освіти.
Ознайомилися з графіком обговорення нової редакції магістерської ОПП «Журналістика».
Визначили ключові питання для проведення опитування серед здобувачів, академічної спільноти, роботодавців.

Факультет у соціальних мережах