Гостьова лекція Андрія Яніцького

hostova lektsiia andriia yanitskoho dlia studentiv 120 квітня 2023 року відбулась гостьова лекція Андрія Яніцького для студентів Факультету журналістики. Близько 40 студентів та викладачів доєднались на лекцію як в онлайн, так і в офлайн форматі.
Спікер розповів студентам про своє карʼєрне зростання в економічній журналістиці та як власне став економічним журналістом і експертом в цій сфері. Окремо студенти отримали від гостя перелік порад, що потрібно знати, вміти і робити, щоб стати економічним журналістом.

"Економіка – це не складно, якщо в ній розібратись", – стверджує Андрій Яніцький.
Також студенти почули від власне співавтора історію написання книги "Приватна історія" про найбільший український банк Приватбанк.
Особливо цікаво було чути історії про робочі моменти, про які ніколи не пишуть, але в них розкривається вся суть роботи журналіста та важливість даного фаху.
Для мотивації Андрій Яніцький порадив перелік книг та тем, на які варто звернути увагу, якщо виникне бажання стати економічним журналістом.
Пан Андрій відкритий до співпраці та комунікації, тому залишив контакти студентам для цього.
Нагадаємо, що Андрій є співавтором книги “Приватна історія” про найбільший банк України — Приватбанк, економічний журналіст та редактор з 15-річним досвідом, працював у LB.ua, Weekly.ua, Газета24, Комерсант-Україна, Українські Новини, ДЕЛО. Статті Андрія також виходили у британських та латвійських медіа. Визнаний найкращим фінансовим журналістом України 2017 року за версією ICU. Кілька років очолював Київську незалежну медіапрофспілку. Очолював Центр журналістики Київської школи економіки.
Зараз веде програму на espreso.tv "Економіка з Андрієм Яніцьким" та "Бізнес із Андрієм Яніцьким".

Факультет у соціальних мережах