КРУГЛИЙ СТІЛ НА ВАШНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ОЧІЛЬНИКА УНР СИМОНА ПЕТЛЮРИ

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції 1917–1921 років Указом Президента України вшанування подій і видатних учасників Української революції визначено одним із пріоритетів діяльності органів державної влади на 2017–2021 роки.

 

petlryra

 

 


21 травня 2019 р., о 12 год., в ауд. 203 за ініціативи кафедри журналістики та нових медіа відбудеться круглий стіл «Симон Петлюра – державний, політичний, військовий діяч, публіцист і журналіст», присвячений 140-річчю від дня народження голови Директорії УНР Симона Петлюри та 100-річчю відродження української державності. Під час засідання студенти спеціальності «Журналістика» та «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» виголосять доповіді: «Життєвий шлях Симона Петлюри», «Військово-політична діяльність Симона Петлюри і його внесок у розбудову української державності», «Симон Петлюра: літературний критик, публіцист, редактор», «Постать Симона Петлюри в радянській історіографії» та інші.


У межах круглого столу поет, прозаїк і драматург Василь Фольварочний презентуватиме книгу «Симон Петлюра. На пробудженому вулкані».
У заході візьмуть участь історики, журналісти, студенти та викладачі кафедри бібліотекознавства та інформології Університету Грінченка.

 

Факультет у соціальних мережах