На засіданні кафедри обговорено результати опитування магістрантів

pro rezultaty opytuvannia nynishnikh zdobuvachiv ta vypusknykiv mahisterskoi prohramy0000121 березня 2024 р. відбулося засідання кафедри, на якому, зокрема, було обговорено результати анонімного анкетування наших здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми 061.00.02 «Реклама і зв’язки з громадськістю».

Учасниками цього опитування стали 64 % здобувачів, які восени 2023 р. вступили на цю магістерську програму. Вони перші, хто навчаються за новою, затвердженою в 2023 р., редакцією цієї магістерської програми. 

Респонденти відповіли на 7 запитань, деякі додали також вербальні коментарі  В електронній анкеті (на кожне з 7 запитань) було передбачено виставлення респондентом оцінки за п'ятибальною шкалою (від 1 – зовсім незадоволені, до 5 – максимально задоволені). Запитання стосувалися рівня задоволеності різними аспектами навчання: змістом програми, співвідношенням теорії та практики в навчанні, графіком навчального процесу, можливостями формування індивідуальної освітньої траєкторії, прозорістю навчання, інформуванням про можливості академічної мобільності, грантових програм, написання статей у наукових виданнях, участь у міжнародних і всеукраїнських конференціях та інших заходах.

Найнижчими середніми арифметичними оцінок у відповідях на певне запитання стало 4,57. Найвищим — 5,0. Середнє арифметичне загалом, за сукупністю відповідей на всі запитання, —  4,73.

Результати опитування, проведеного у березні цього року, досить зацікавлено обговорювалося на засідані. Завідувач кафедрою проф. Новохатько Л. Н., доц. Бєлофастова Т. Ю., викл. Сінько А. С. відзначили, що зустрічі, консультації, опитування здобувачів першого та другого рівнів вищої освіти на кафедрі (та і загалом в Університеті) проводяться досить регулярно. Вони дозволяють оперативно реагувати на запити здобувачів і вносити відповідні корективи викладачам в освітній процес, зокрема - у підбір та формулювання назв дисциплін. 

Гарант магістерської програми «Реклама і зв’язки з громадськістю» доцент І.Ю. Афанасьєв у своєму виступі зазначив: результати цього невеличкого дослідження засвідчили, що рівень задоволеності магістрантів навчанням (на основі їхнього досвіду першого семестру та трьох тижнів другого семестру) є високим. Утім, викладачам кафедри, залученим до підготовки здобувачів за цією освітньою пррограмою, ще є над чим попрацювати, щоб максимально наблизитися до позначки «5,0» у майбутніх подібних опитуваннях.



Факультет у соціальних мережах