Студенти кафедри відвідали лекцію «Боротьба за мир після перемоги» знаних міжнародних експертів

studenty universytetu hrinchenka vidvidaly lektsiiu borotba za myr pislia peremohy024 травня 2023 року в рамках курсу «Демократія: від теорії до практики» відбулася зустріч студентів українських вишів з президентом Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) паном Ентоні Банбурі та регіональною директоркою Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) у Європі та Євразії пані Анею Камберленд. Серед учасників лекції були й ми, студенти Київського університету імені Бориса Грінченка з викладачкою курсу «Демократія: від теорії до практики» доцентом Ольгою Стадніченко.

Півторагодинна лекція мала назву «Боротьба за мир після перемоги» і була присвячена обговоренню ключових факторів, на яких, власне, будується демократія. Ми заглибилися в глобальну історію IFES, зокрема і в діяльність її в Україні, разом із лекторами прослідкували основні зміни, що сприяли прогресові організації та зробили останню такою впливовою й корисною для сучасних демократичних держав. Наприкінці лекції всі охочі могли поставити пану Ентоні та пані Ані свої питання. Вони виявилися напрочуд цікавими: ми поміркували про актуальні загрози для української демократії в післявоєнний час, розглянули можливість повноцінного функціонування демократичних режимів у кризові часи, торкнулися теми соціальних мереж у розвитку демократії, наголосивши на важливості дотримання інформаційної гігієни та занять практичної медіаосвіти. Лекцію проводили англійською, проте коли мова йде про те, як побудувати вільну державу, де майбутнє цілком і повністю належатиме громадянам, як захистити власну демократію і провести її навіть крізь часи війни, яким впливовим є голос кожного — це на заваді не стає, адже тоді ми говоримо однією мовою.
Щиро цінуємо підтримку, висловлену українцям делегацією IFES і чекаємо на подальшу співпрацю в мирній і по-справжньому демократичній Україні!

Юлія Кравчук, студентка ІІ курсу

Студенти Університет...
Студенти Університету Грінченка відвідали лекцію «Боротьба за мир  після перемоги»
Студенти Університет...
Студенти Університету Грінченка відвідали лекцію «Боротьба за мир  після перемоги»
Студенти Університет...
Студенти Університету Грінченка відвідали лекцію «Боротьба за мир  після перемоги»

Факультет у соціальних мережах