Україна – Іспанія: методичний семінар доц. Маргарити Нетреби, гаранта ОП «Реклама і звʼязки з громадськістю» для іспанських освітян

23 10ukr isp metod sem netreby dlia ispan osvitiani0323 жовтня 2023 року у межах реалізації положень Договору про співробітництво між Університетом Жирони та Київським університетом імені Бориса Грінченка доцентка Маргарита Нетреба, гарант освітньо-професійної програми 061.00.02 «Реклама і зв’язки з громадськістю» Грінченка, провела методичний семінар для науково-педагогічних працівників іспанського університету на тему «Виклики та реалії викладацької діяльності в умовах війни».

Зокрема:

  • Роль викладачів: Маргарита Нетреба наголосила на важливості та відповідальності, яку несуть педагоги у вихованні нового покоління українських фахівців. Вона акцентувала на важливості формування цінностей та критичного мислення у студентів.
  • Значення освіти в умовах воєнного конфлікту: доцентка поділилася своїми власними спостереженнями та досвідом викладацької роботи в період непередбачуваних викликів.

На семінарі також були представлені результати опитування "Про що (не)мовчать викладачі під час війни?", в якому взяли участь 1039 викладачів з різних університетів. Це опитування надало можливість ретельно проаналізувати, як українська вища освіта адаптувалася та працювала в умовах воєнного конфлікту.

Маргарита Нетреба поділилася своїми методиками щодо ефективності онлайн-навчання в умовах конфлікту, наголосивши на важливості включення таких елементів, як емоції, візуалізація, гнучке оцінювання, інтерактив та активізація.

Головний фінальний месседж зустрічі полягає в тому, що "українські освітяни, як і решта країни та компанії, працюють нині в критичних умовах та всупереч цьому, ефективно поєднуючи свої професійні вміння й універсальні навички, - знаходять конструктивні, а часто й креативні рішення задля забезпечення успішного виконання своєї суспільної місії".

Методичний семінар Маргарити Нетреби є важливим для співпраці науково-педагогічної спільноти двох університетів, які зрозуміли необхідність адаптації університетської освіти до сучасних викликів.

Дякуємо нашому освітньому партнеру за запрошення, плідну співпрацю та підтримку українських освітян.

Покликання на новину в Університеті Жирони

17

 

Україна – Іспанія: м...
Україна – Іспанія: методичний семінар Маргарити Нетреби для іспанських освітян
Україна – Іспанія: м...
Україна – Іспанія: методичний семінар Маргарити Нетреби для іспанських освітян
Україна – Іспанія: м...
Україна – Іспанія: методичний семінар Маргарити Нетреби для іспанських освітян

Факультет у соціальних мережах