Контакти

(044) 485-21-19

 kmj.fj@kubg.edu.ua

м.Київ, вул. Левка Лук'яненка,13-Б, каб. 117

Google-Scholar-logo Профіль кафедри у Google Scholar

fb iconПрофіль кафедри у Facebook

Круглий стіл «Мова єднає!»

kruhlyi stil mova iednaie0224 лютого 2024 року доцент кафедри міжнародної журналістики Олена Даниліна взяла участь у міжнародному інтерактивному круглому столі «Мова єднає!».

Захід проходив у рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови, який припадає на  21 лютого. Круглий стіл «Мова єднає!» був ініційований  активістами мелітопольської громади й  підтриманий Радою Європи у межах реалізації проєктів «Підтримка реформування законодавчої бази щодо національних меншин та зміцнення стійкості національних меншин і ромів в Україні» та «Підтримка впровадження європейських стандартів щодо боротьби з дискримінацією та прав національних меншин в Україні». До окупації у Мелітополі проживали представники близько 100 національностей, активно працювали громади  болгар, чехів, греків, караїмів, кримських татар. 

Різноманітна тематика виступів і дискусій була представлена на круглому столі на чотирьох панелях. Зокрема говорили про значення української мови як консолідуючого чинника спільноти під час війни з рашизмом; роль мовного розмаїття України у творенні культурного багатства народу; законодавче забезпечення права на рідну мову національних меншин та корінних народів країни; питання освіти та навчання рідною материнською мовою; законодавчого забезпечення прав та обов’язків різних етнічних груп України; реалії участі представників етнічних груп у боротьбі проти російського агресора та інтелектуального спротиву жорстокому ворогові; допомога представників національних меншин ЗСУ через благодійну діяльність, зокрема, волонтерство; підтримка біженців в Україні та за кордоном представницькими організаціями національних меншин та багато інших проблем.

Даниліна О.В. долучилася до участі в четвертій панелі, де поділилася власними методиками вивчення й викладання мови й провела інтерактивну вправу з креативного письма для всіх учасників.

Круглий стіл «Мова є...
Круглий стіл «Мова єднає!»
Круглий стіл «Мова є...
Круглий стіл «Мова єднає!»
Круглий стіл «Мова є...
Круглий стіл «Мова єднає!»

Факультет у соціальних мережах