Контакти

(044) 485-21-19

 kmj.fj@kubg.edu.ua

м.Київ, вул. Левка Лук'яненка,13-Б, каб. 117

Google-Scholar-logo Профіль кафедри у Google Scholar

fb iconПрофіль кафедри у Facebook

«Квантова нереальність» в Університеті Грінченка

kvantova nerealnist v universyteti hrinchenka 24 квітня 2023 року Київському університету імені Бориса Грінченко була передана книга «Квантова нереальність», яку подарував університету сам автор — Олександр Гунько під час тренінгу «Фізична безпека журналістів в умовах війни», який відбувся у Національній спілці журналістів України.

Олександр є українським поетом, журналістом та громадським діячем. «Квантова нереальність» — це вже його сьома збірка оповідань, видана у 2020 році видавництвом «Український пріоритет». У своїх збірках автор органічно переплітає літературні стилі, оригінально прописує зміст творів та використовує художні засоби.
Дана книга — це своєрідний підсумок його творчості упродовж кількох років та являє собою свідчення того, що рівень сучасної української поезії невпинно зростає. Характерними ознаками його творів є метафоричність та філософізм, у його поезіях не буде все просто та ясно. Робити образні порівняння у своїх метафорах вже стало невеликою фішкою поета.
Гунько піднімає поетичний світогляд своїми захопленнями масштабами всесвіту та його цінностями. «Тож книга Олександра Гунька «Квантова нереальність» стає в ряд найвизначніших поетичних збірок новітньої історії України. Вона піднімає українську поезію до рівня «квантової нереальності». А розшифровувати усі її смисли й художні таємниці будуть ще наступні покоління» — наголосив Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Діана СИМОНЕНКО,
студентка 1 курсу освітньої програми «Міжнародна журналістика»

«Квантова нереальніс...
«Квантова нереальність» в Університеті Грінченка
«Квантова нереальніс...
«Квантова нереальність» в Університеті Грінченка
«Квантова нереальніс...
«Квантова нереальність» в Університеті Грінченка

Факультет у соціальних мережах