gal01В Університеті Грінченка триває «Шевченківський березень-2017», і саме з цієї нагоди в Інституті журналістики відбулася відкрита лекція Гальченка Сергія Анастасійовича, виконавчого директора Всеукраїнської асоціації музеїв, заслуженого працівника культури України, заступника директора Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України.

 

Традиційно на подібних заходах йдеться про життя та творчість Тараса Шевченка, проте цього разу лектор відійшов від усталеного формату і значну частину часу приділив огляду непростої праці архівознавця та джерелознавця, дослідника історичних документів і виданих раритетів, яким уже давно виповнилося понад 100 років. Можливо, саме тому студенти-журналісти, майбутні видавці та спеціалісти у галузі реклами з неабияким інтересом слухали лекцію.

 

Сергій Анастасійович говорив і про проблеми видання важливих для сучасної історії книг, зокрема, про підготовку збірки Шевченкових поезій для захисників українського Сходу. Примітно, що поезія Великого Кобзаря так само зміцнювала бойовий дух воїнів у часи Великої Вітчизняної війни!

 

Наприкінці зустрічі було немало запитань, і лектор жодне не залишив без відповіді. Студенти висловили сподівання, що у майбутньому ще не раз вони зможуть почути дослідника і упорядника книг Сергія Анастасійовича Гальченка.

 

Лекція С.А.Гальченка
Лекція С.А.Гальченка
Лекція С.А.Гальченка
Лекція С.А.Гальченка
Лекція С.А.Гальченка
Лекція С.А.Гальченка
Лекція С.А.Гальченка
Лекція С.А.Гальченка

Факультет у соціальних мережах