Ірина Яковенко

yakoenko 1У шкільні роки почала захоплюватись  пресовою журналістикою, цікавилась жанровою палітрою газет, діяльністю редакторів, випускових,   взаємодією інтерв’юера з респондентом. Так, першим кроком до  омріяної професії  стали заняття у студії  журналістики, які  відвідувала у рідному місті Вишгород.   Це був фундамент  –   «робота в полі», постійна комунікація із героями заміток, репортажів та інтерв’ю,  правки від редакторів. Все це  вилилось на шпальти  місцевої газети «Вишгород».  Далі були  лекції та майстер-класи на місцевому телеканалі,  подача матеріалів на конкурси та до журналів.  

yakoenko 2Залишалось тільки отримати  вищу освіту, тому наступним кроком став вступ до Інституту журналістики.  І  вже на другому курсі почалось стажування в Українському національному агентстві  «Укрінформ» - державному агентстві, яке  щодня публікує інформаційні та аналітичні повідомлення на восьми мовах, оригінальні фото та ексклюзивні факти.  

Оскільки, навчання сприяло роботі за фахом, то вже з четвертого курсу почала діяльність в агентстві на посаді менеджера  Головної редакції маркетингу, пресзаходів та арт-проєктів.  Цьогоріч,  після закінчення університету отримала підвищення – головний випусковий  вищезгаданої редакції. 

У мої обов’язки входить: проведення та організація заходів,  комунікація із представниками державних та виконавчих органів влади, міжнародних організацій, експертами,  написання та опублікування анонсів, обробка запитів на проведення пресконференцій тощо. 

До роботи в агентстві проходила стажування на посаді контент-менеджера  в київській арт-галереї . Працювала над наповненням Facebook-сторінки, створювала контент-плани на місяць, писали пости та підбирала до них ілюстрації.  Досвід залишив свій слід,   цікавлюсь діяльністю  українських мистецьких ЗМІ. 

Факультет у соціальних мережах