Микита Саєнко

saenkoСьогодні Микита є студентом 4 курсу спеціальності 061 Журналістика, освітньо-професійної програми «Міжнародна журналістика» та ділиться своєю історією успіху пов’язану з Київським університетом імені Бориса Грінченка.


“Мені з дитинства подобалося писати. У школі я був одним з найкращих учнів на уроках Журналістики та Літературної творчості, а у вільний час любив писати відгуки та рецензії та улюблені комікси та ігри” - розповідає Микита. “Я мріяв займатися творчістю, але не знав, у якому напрямку рухатися. Близька мені людина запропропонувала їхати до Києва та будувати там майбутню кар’єру, на що я із задоволенням погодився”. Попереду чекали захоплюючі студентські будні, знайомства з великою кількістю цікавих людей та навчання, Микита продовжує розвиватися у професійному напрямку та відкривати для себе нові кордони. З початку повномасштабного вторгнення він почав працювати кореспондентом у громадській організації “ПРИХИСТ” міста Нікополь. Він мріяв писати про мистецтво та культуру, але доля повернула його у рідне місто, що потерпає від ракетних обстрілів кожного дня. “Щоночі на Нікополь та прилеглі території скеровують десятки російських ракет з боку окупованого військами РФ Енергодару. Я не зміг облишити батьків та рідних у такій ситуації та намагаюся бути корисним, працюючи за спеціальністю. Ми виїжджаємо на місця ракетних прильотів, спілкуємося з постраждалими мешканцями та розповідаємо, як живе місто у таких скрутних обставина”.saenko1
Важливу роль у бажанні працювати на цій посаді зіграла освіта у Київському університеті імені Бориса Грінченка. “Під час навчання я зрозумів, що журналістика - це величезна та різноманітна сфера, де є місце будь-кому, хто прагне створювати”. Під час навчання в університеті Микита протягом року обіймав посаду головного редактора студентської рубрики TEEN-TEAM та створив багато матеріалів. Окрему подяку він висловлює очільнику НВМ «Грінченко-інформ», викладачу кафедри журналістики та нових медіа Валерію Кириловичу Ясиновському. “Валерій Кирилович показав мені, що журналістика це не лише одноматні новинні матеріали в інтернеті, а цілий світ, де охочі можуть знайти місце для душі. Завдяки йому та багатьом талановитим викладачам я зрозумів, що вміння із захопленням та пристрастю розповідати про те, що мені цікаво, приверне необхідну увагу. Якщо тобі є що сказати і бажання креативно про це розказати - тебе почують". Факультет журналістики регулярно проводить зустрічі з успішними діячами медіасфери, дає можливість отримати нові знання та досвід. Успішні студенти можуть розраховувати, що провідні медіа їх помітять і у майбутньому покличуть на стажування чи практику.

Факультет у соціальних мережах