Марія Боклан

boklan 1Марія Боклан отримала диплом магістра з відзнакою у 2018 р. В Інституті журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка вона здобула освіту за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Вже 4 роки Марія працює на посаді методиста навчального відділу Інституту журналістики Університету Грінченка.


boklan 2«Моє знайомство з професією бібліотекаря почалося ще в коледжі. Тоді мене цікавили книжки і все, що з ними пов’язано. Після коледжу разом з подругою вирішили вступати далі і отримати ступінь бакалавра. Ми мали на руках список закладів освіти, до яких ми хотіли подати документи (а їх там було не 2-3), серед яких був і Київський університет імені Бориса boklan 3Грінченка. Не дивно, що ми одразу закохалися в цей університет, його корпоративну культуру та етику, у викладачів, які не лише стали нашими наставниками, порадниками, а й друзями. Після отримання диплома бакалавра у нас з’явилася нова ціль – стати магістрами! І ми не мали сумніву, що магістрами станемо в Університеті Грінченка. Через півтора року ми гордо несли звання магістра.
Завдяки отриманим не лише теоретичним, а й практичним знанням (тому що у нас практико-орієнтоване навчання), ми без хвилювань та страху проходили практику у різних бібліотеках, серед них Національна історична бібліотека України, Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В. О. Сухомлинського, Наукова бібліотека ім. М. Максимовича та Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського та ін. Керівники від баз практик позитивно оцінювали нашу роботу на практиці, оскільки були приємно здивовані не лише нашими знаннями, а й практичними навичками в роботі  на різних процесах. Завдяки співпраці університету з закладами boklan 5вищої освіти, міжнародними закладами освіти ми мали можливість розвивати себе та проявляти себе в ролі науковців – участь у конференціях, Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт та ін.
boklan 4Всі знання і вміння, які ми придбали за роки нашого навчання стали надійною опорою в нашій трудовій діяльності. Отримані знання допомагають мені легко та швидко орієнтуюся в великому потоці інформації, обирати з великого масиву лише необхідну, працювати з документами, правильно організовувати свою роботу та час, а це дуже важливо.
Я вдячна Інституту журналістики та викладачам кафедри бібліотекознавства та інформології за постійну підтримку, влучні поради, мої знання!»

Факультет у соціальних мережах