Анастасія Салтикова

saltykova 1Анастасія Салтикова отримала диплом бакалавра Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка у 2019 році за напрямом підготовки “Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія”. Студенткою університету вона стала будучи вже фахівцем відділу обслуговування бібліотеки Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського.

saltykova 2У 2018 році Анастасія, у якості гості, була запрошена для участі у програмі “Київський ранок” на Центральному каналі (Суспільне:UA). Згодом, на базі вишу, вона самостійно підготувала та провела серію радіо-інтерв’ю, присвячених роботі бібліотек з новими медіа.

saltykova 52019 рік став для Анастасії переможним. Вона захистила свою першу наукову роботу та отримала диплом І ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності 029 “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа”.

Навіть після навчання Анастасія продовжує брати активну участь у житті кафедри бібліотекознавства та інформології: проводить екскурсії для студентів бібліотекою музичного ЗВО, відвідує заходи Інституту журналістики, конференції та круглі столи, долучається до заходів онлайн. 

“Студентське життя в Університеті Грінченка стало важливим кроком у житті та професії. Саме тут я зрозуміла, в якому напрямку мені цікаво рухатись далі, яку тематику опановувати в майбутніх напрацюваннях, як ефективно використовувати отримані знання в реаліях робочого процесу. Безумовно, допомогли викладачі. Вони і зараз підтримують зв’язок з нами: надають фахові консультації з будь-яких питань, що стосуються роботи, діляться своїми доробками та ідеями.

Наразі я працюю у відділі обслуговування бібліотеки Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського на абонементі навчальної та наукової літератури. Крім виконання прямих обов'язків, адмініструю та модерую сторінки бібліотеки у соціальних мережах: пишу дописии, створюю фото- та відеоконтент, допомагаю у підготовці віртуальних виставок, saltykova 4організовую saltykova 3різноманітні вікторини, веду етери наживо. Власне, не припиняю популяризувати свою професію та підтримувати імідж нашої книгозбірні. Періодично працюю у відділі комплектування - дбаю про збереження фонду бібліотеки. Також допомагаю старшим колегам опановувати нові гаджети, програмне забезпечення та мобільні додатки - сучасні інструменти оптимізації робочого процесу.

Продовжую займатися самоосвітою. Вважаю, що без удосконалення навичок високої результативності не досягнеш. Активно стежу за розвитком бібліотечної справи в Україні. А ще… Багато читаю! Переконана: книгу не витіснить жоден етер. Вона була і залишається не лише надійним джерелом знань, а й потужним рушієм культурного розвитку нації”.

Факультет у соціальних мережах