IX конкурс професійної журналістики «Честь професії»

ЧП2У вівторок, 15 травня, відбулася церемонія нагородження переможців IX конкурсу професійної журналістики «Честь професії». Долучитися до заходу мали змогу й студенти-журналісти Університету Грінченка.

Конкурс цього року проводився в п’яти постійних і двох спеціальних номінаціях.

У номінації «Найкраще подання складної теми» перемогла Мар'яна Вербовська з матеріалом «Вода близько. Чотири мультимедійні історії людей, які страждають від зміни клімату» для видання «ZAXID.NET». Приз за найкраще подання резонансного матеріалу отримала Леся Іванова за «Бронедрузі. Як команда Порошенка заробляє на оборонці» для проекту каналу 24 «Наші гроші». Найкращим репортажем визнали «Чотири терабайти болю» журналіста Антона Семиженка, видання «INSIDER». Богдан Кутєпов з Громадського телебачення отримав нагороду в номінації «Найкращий матеріал з громадянською позицією» за фільм «Генічеськ»: історія єдиного українського мінного тральщика». А надією журналістики нарекли Анну Калаур за її розслідування для програми Слідство.Інфо «І словом, і тілом» про практику сексуальних домагань у  рівненському виші.

Привітали ж журналістів зі святом і відомі артисти: дует Анна-Марія, ILLARIA, Марта Адамчук, Андрій Бойко,соліст рок-опери «Моцарт» Поль Манондіз із піснею з нового україномовного альбому «Мій рай», а також MELOVIN, який нещодавно представив нашу країну на пісенному конкурсі «Євробачення».

«Честь професії» проводиться систематично з 2010 року і побудований на принципах найкращих професійних журналістських конкурсів.

Дана Маслюк,
студентка ІІ курсу Інституту журналістики

ЧП1ЧП3

 

Факультет у соціальних мережах