День української писемності та мови

229cde79feСьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. Свято встановлено 1997 року, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

 

Як воду п'ю із чистої криниці,
З-поміж людей вишукую слова.
І наша рідна мова-чарівниця
У віршах повнозвучних ожива.
Цвіте, як квітка маку серед поля.
Дзвенить, як пісня пташки чарівна.
І хоч нелегка в Україні доля,
Та вірю все ж відродиться вона.
І буде людям Україна – мати,
Не мачуха, якою нині є.
І мову рідну будуть шанувати,
Як найбагатіше надбання своє.
                                                                                                  Людмила Савчук

З нагоди свята в нашому Університеті оголошено мовний флешмоб #носійCлова, який допоможе підтримати українську мову, підкреслити її багатогранність і багатство та сприяти її популяризації. Інститут журналістики приєднується до флешмобу та закликає студентів теж долучитися до акції!

oholoshennya nosiy slova

А вже о 12:00 годині розпочнеться радіодиктант національної єдності. В прямому ефірі Українського радіо його прочитає доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко. Щоб долучитися до написання потрібно прийти о 12:00 в ауд. 503, мати з собою аркуш паперу та ручку, а також гарний настрій!

Також, о 13:30 відбудеться Квест «Мовний марафон» за участі команд структурних підрозділів Університету. Запрошуємо всіх підтримати команду Інституту журналістики.

Факультет у соціальних мережах