"Медіабезпека та медіаграмотність" в Інституті журналістики

IMG 4848

 

16 березня працівники освіти разом з учнями відвідали ряд лекцій та майстер-класів у рамках заходу "Медіабезпека та медіаграмотність", що був організований Інститутом журналістики Університету Грінченка.

 

Представники з кафедри журналістики та нових медіа провели інтерактивні зустрічі з дорослою та підлітковою групою слухачів. Зокрема, доцент кафедри Лісневська Аліна Леонідівна провела дискусію щодо специфіки медіа-середовища, його аудіовізуального складника та впливу останнього на учнівську молодь. Старший викладач Одаренко Оксана Василівна пояснила основні проблеми, що можуть містити інтернет-спільноти в соцмережах та їх вплив на розвиток сучасної дитини.

Гостями зустрічі стали Паламарчук Олександр, представник Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Марина Дорош, редактор посібника "МедіаДрайвер" (ГО "Детектор медіа" ). Зокрема, Марина Дорош розповіла про проект "МедіаДрайвер", основна мета якого  показати переваги та небезпеки сучасного світу медіа.

"«Медіадрайвер»  це посібник про те, як виявляти фейки, маніпуляції та протистояти їм. Незважаючи на те, що ми писали підручник для молодшого покоління, радимо почитати його і вчителям, адже деяку інформацію та практичні приклади вони можуть використати під час уроків" - зазначила пані Марина.

Мета заходу "Медіабезпека та медіаграмотність– привернути увагу суспільства до основних правил медіабезпеки, сприяти підвищенню рівня свідомості населення у питаннях медіаграмотності. 

"Медіабезпека та мед...
"Медіабезпека та мед...
"Медіабезпека та мед...
"Медіабезпека та мед...
"Медіабезпека та мед...
"Медіабезпека та мед...
"Медіабезпека та мед...
"Медіабезпека та мед...

 

Факультет у соціальних мережах