Тренінг для студентів Інституту журналістики від експертів з Німеччини

16508354 1090318421078124 3526357864798250704 n9 лютого Громадська організація «Детектор медіа» провела тренінг для студентів Інституту журналістики від експертів з Німеччини.

 

Завдяки цій зустрічі студенти разом з німецькими журналістками Джеммою Пьорцген та Аннет Ляйтерер обговорили питання висвітлення проблеми біженців у німецьких медіа та боротьби з фейковою інформацією. Прикро було чути, що німецька аудиторія інформацію про Україну отримує лише за посередництва російських ЗМІ, оскільки про наші події, здебільшого, пишуть журналісти акредитовані в Росії, в меншій мірі Польщі чи Австрії.

Зокрема, Аннет Ляйтерер також розповіла про політичну поляризацію в Німеччині напередодні виборів і феномен «Fakenews» та досвід вирішення цієї проблеми.

 

Тренінг провели в рамках проекту «Вивчення німецького досвіду для покращення журналістики в Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

 

Довідка про тренерів:

Джемма Пьорцген – німецька журналістка в Берліні, яка спеціалізується на зовнішній політиці і Східній Європі.  Джемма є співзасновником і членом ради директорів «Репортери без кордонів Німеччини». Була автором звіту «Репортерів без кордонів в Україні» у 2016 році «Обличчям до реальності після Євромайдану». Більш детальна інформація: www.gemma-poerzgen.de.

Аннет Ляйтерер працює головним редактором медіа-журналу «ZAPP – Das Medienmagazin» громадського телебачення Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Тренінг. Детектор ме...
Тренінг. Детектор медіа
Тренінг. Детектор ме...
Тренінг. Детектор медіа
Тренінг. Детектор ме...
Тренінг. Детектор медіа

Факультет у соціальних мережах