Премію імені В’ячеслава Чорновола вручили редакторові «Грінченко-інформу» Володимирові Земляному

nagorodzhenya23 грудня лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики став випусковий редактор «Грінченко-інформ», журналіст і письменник Володимир Земляний.

knuga-zemlyanyyЦією нагородою відзначили його публіцистичну збірку «Русский разухай, або українські граблі», у якій автор звертається до фактів з історії України і викриває кремлівську пропаганду, розвінчує ідеї «руського миру». В основу книги лягли відеоблоги Володимира Земляного «Нехай щастить!», що виходили на каналі з жовтня 2014 по серпень 2015 року.

«Вона про події, що зараз відбуваються в Україні, в Криму і на Сході, –розповів про книжку Володимир Земляний. – Це спроба подивитися на ці події через призму історії. Поглянути на сучасну так звану «Новоросію» через «Новоросію» Катерини II, або через донецьку Донецько-Криворізьку республіку Леніна. Це спроба оцінити дії Путіна через оцінку дій Сталіна чи Петра I».

Володимир Земляний – випускник факультету журналістики КДУ ім. Т. Шевченка 1986 р. Працював у газетах «Прапор Юності», «Зоря», «Собор» (м. Дніпропетровськ). Був одним із організаторів і видавців неформальної преси – газет «Жорна» і «Форум». З 1997 року працював на телебаченні, до листопада 2016 р. – заступником директора телекомпанії Всесвітня служба УТР. Зараз працює у Навчально-виробничому центрі «Грінченко-інформ» Інституту журналістики Університету Грінченка.

Вітаємо із заслуженою нагородою!

 

Джерела: Укрінформ, Урядовий портал, Грінченко-інформ.

Фото: Грінченко-інформ, Крим.Реалії.

Факультет у соціальних мережах