"Між обкладинками" - літературний клуб Факультету журналістики

DSC0473612 квітня 2024 року відбулося перше засідання літературного клубу «Між обкладинками». До Бібліотеки Київського столичного університету імені Бориса Грінченка завітали студенти й викладачі Факультету журналістики, а також запрошені гості.

Із письменником, психологом викладачем і тренером soft skills Олександром Бабінськимвідверто говорили про природу творчості й шлях письменника, про мову як інструмент впливу на життя людини, про гендерні питання, про те, що між обкладинками двох різних книг: “Коли мова має значення” і “Майя”.

Олександр розповів про практичну основу й спрямування книги nonfiction "Коли мова має значення", а також поділився історіями про те, як правильне формулювання мрії й фокус уваги може змінити життя.

“Мова людини, - наголошує Олександр, -  фактично формує її реальність. Як це відбувається на практиці? Мова передає психічний стан, в якому перебуває людина. І саме завдяки словам, які людина підбирає для опису домашніх або побутових ситуацій, для опису своїх мрій і побажань, формується реальність. Часто людина не усвідомлює, що вона говорить іншим, що говорить собі, про що конкретно думає, що пише в соцмережах… Люди часто не усвідомлюють, які слова підбирають для своїх думок і яку реальність формують”.

Також учасники зустрічі дізналися про те, що лягло в основу метафоричної  повісті «Майя» й чому ця книга для автора наразі найкраща. 

Гості літературного клубу розпитували гостя про улюблені книги й авторів, про те, де шукати й що є натхненням, про те, як почати писати й чому в сучасних текстах так мало платонічного кохання, про те, що означає бути щасливим.

“Щастя - це стан свідомості, і він мало залежить від оточуючих факторів. Так, у щасливої людини в житті може відбуватися всяке різне, а різниця якраз у сприйнятті…”

Гість літературного клубу не лише поділився своїм баченням поняття щастя, а й розкрив секрет - щоденник щастя. Олександр порадив завести такий щоденник і робити в ньому записи щодня, підсумовуючи ввечері свій день і вишукуючи в ньому щасливі моменти.

Кожен із гостей заходу почув і побачив щось своє, хтось пішов із враженнями, хтось з інсайтами, а багато хто - з книгами й авторськими побажаннями!

"Між обкладинками" -...
"Між обкладинками" -...
"Між обкладинками" -...
"Між обкладинками" -...
"Між обкладинками" -...
"Між обкладинками" -...
"Між обкладинками" -...

Факультет у соціальних мережах