Газета «Вечірній Київ» тепер в Університеті Грінченка!

photo 2024 04 25 14 41 03Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення на своєму засіданні 25 квітня 2024 року одноголосно підтримала реєстрацію суб’єкта у сфері друкованого медіа — газету «Вечірній Київ», яку тепер видаватиме Київський столичний університет імені Бориса Грінченка.

«Для нас це великий виклик і відповідальність, разом з тим і важлива місія. Адже вихід друкованої преси — це європейська тенденція, і важливо забезпечити друкованим медіапродуктом нашу столицю з населенням близько 3 мільйонів людей та сьомим за чисельністю містом у Європі», — повідомила декан факультету журналістики Університету Грінченка Галина Горбенко.

Родзинкою видання стане те, що воно об’єднає креативні зусилля студентів та досвід викладачів-практиків, і стане сучасним творчим експериментальним майданчиком.

Видання має понад столітню історію: перший номер з’явився 21 грудня 1905 року, або 2 січня 1906 року за новим стилем. Протягом такого тривалого періоду своєї діяльності газета зазнавала цензурних репресій та неодноразового закриття імперською й радянською владою.

Газета була оплотом прогресивної думки навіть у найскладніші часи: так, наприклад «Вечірні розмови» Максима Рильського, надруковані у «Вечірньому Києві», дотепер є класикою української журналістики і ці твори вивчають на факультетах журналістики університетів.

«Вечірній Київ» виходитиме 4 рази на рік і присвячуватиме свої шпальти найважливішим проблемам, які турбують мешканців столиці.

УНІВЕРСИТЕТ ГРІНЧЕНК...
УНІВЕРСИТЕТ ГРІНЧЕНКА ВИДАВАТИМЕ ДРУКОВАНУ ВЕРСІЮ ГАЗЕТИ «ВЕЧІРНІЙ КИЇВ»

Факультет у соціальних мережах