Україна – Іспанія: методичний семінар доц. Маргарити Нетреби, гаранта ОП «Реклама і звʼязки з громадськістю» для іспанських освітян

23 10ukr isp metod sem netreby dlia ispan osvitiani03У межах реалізації положень Договору про співробітництво між Університетом Жирони та Київським університетом імені Бориса Грінченка доцентка Маргарита Нетреба, гарант освітньо-професійної програми 061.00.02 «Реклама і зв’язки з громадськістю» Грінченка,  23 жовтня 2023 року провела методичний семінар для науково-педагогічних працівників іспанського університету на тему «Виклики та реалії викладацької діяльності в умовах війни».

Під час цього семінару, доцентка висвітлила ключові аспекти, які викладачі повинні враховувати у сучасних умовах.

Зокрема:

  • Роль викладачів: Маргарита Нетреба наголосила на важливості та відповідальності, яку несуть педагоги у вихованні нового покоління українських фахівців. Вона акцентувала на важливості формування цінностей та критичного мислення у студентів.
  • Значення освіти в умовах воєнного конфлікту: доцентка поділилася своїми власними спостереженнями та досвідом викладацької роботи в період непередбачуваних викликів.

На семінарі також були представлені результати опитування "Про що (не)мовчать викладачі під час війни?", в якому взяли участь 1039 викладачів з різних університетів. Це опитування надало можливість ретельно проаналізувати, як українська вища освіта адаптувалася та працювала в умовах воєнного конфлікту.

Маргарита Нетреба поділилася своїми методиками щодо ефективності онлайн-навчання в умовах конфлікту, наголосивши на важливості включення таких елементів, як емоції, візуалізація, гнучке оцінювання, інтерактив та активізація.

Головний фінальний месседж зустрічі полягає в тому, що "українські освітяни, як і решта країни та компанії, працюють нині в критичних умовах та всупереч цьому, ефективно поєднуючи свої професійні вміння й універсальні навички, - знаходять конструктивні, а часто й креативні рішення задля забезпечення успішного виконання своєї суспільної місії".

Методичний семінар Маргарити Нетреби є важливим для співпраці науково-педагогічної спільноти двох університетів, які зрозуміли необхідність адаптації університетської освіти до сучасних викликів.

Дякуємо нашому освітньому партнеру за запрошення, плідну співпрацю та підтримку українських освітян.

Покликання на новину в Університеті Жирони

17

 

Україна – Іспанія: м...
Україна – Іспанія: методичний семінар Маргарити Нетреби для іспанських освітян
Україна – Іспанія: м...
Україна – Іспанія: методичний семінар Маргарити Нетреби для іспанських освітян
Україна – Іспанія: м...
Україна – Іспанія: методичний семінар Маргарити Нетреби для іспанських освітян

Факультет у соціальних мережах